Bulvár

2010.10.10. 20:44

Nobu Budapest: Robert De Niro étterme a fővárosban

Számos magyar és külföldi hírességgel, köztük Robert De Niro amerikai filmszínész részvételével tartották meg a Nobu étteremlánc budapesti egységének ünnepélyes megnyitóját.

Vas Népe

 

Az étteremről a Blogger Kulinária szerzője az alábbi módon számolt be:
 
Amit a Noburól tudni illik

"Nobu Matsuhisa a 1990-es években kezdte el kiépíteni étterem birodalmát Robert De Niro tulajdonostársával. Először New Yorkban, majd később London, Tokio, Aspen, Párizs, Miláno, Las Vegas, HongKong után végre Budapesten is.

Nobu Japánban tanulta a szakács mesterséget, majd egy ideig Peruban dolgozott, aztán Buenos Aires és Alaska után 1977-ben költözött Los Angeselesbe.

1987-ben megnyitotta saját éttermét a Matsuhisa-t Beverly Hillsben , amely gyors népszerűségre tett szert a Hollywoodi sztárok körében. Ezért kérte fel őt Robert de Niro , hogy közösen is nyissanak éttermet először New Yorkban.

Nobura jellemző, hogy csakis friss jó minőségű alapanyagokból dolgozik. Népszerűségének a titka, hogy sikeresen közelítette a tradicionális japán és egyéb keleti konyhát a kontinentális emberek izéléshez."

A gasztroblogger végig is kóstolta az étterem kínálatát.

"Nekem azonban már 5 nappal a megnyitó előtt lehetőségem adódott zárkörű fogadás keretében végigkóstolni egy klasszikus NOBU menüsort.
Mint a japán halvendéglőkben általában, ahol a szakácstól közvetlenül lehet rendelni abalonét, homárt, jakabkagylót, vitorláskagylót, édesvízi és tengeri angolnát édes szójamártással.


A berendezés visszafogottan elegáns, főként barna és bézs színek uralják. Először még keveseltem is a csillogást, aztán észrevettem , hogy itt az felhasznált anyagok minősége az ami normál halandó számára alig észrevehető. Azért az oszlopok díszítéseként felrakott lakkozott kagylóhéj mozaiktól elállt a lélegzetem."

Az egyik fogás leírása

Yellowtail sashimi pikáns jalapeno paprikával

"Az első bizonyítéka, hogy japán és dél-amerikai konyha ötvözetének. A hajszálvékonyra szeletelt halat megkenték egy csepp fokhagyma kivonattal, ráhelyeztek egy pár karika csípős jalapeno paprikát és meglocsolták Yuzu szója szósszal. Friss koriander levelekkel együtt fogyasztva nekem ez az előétel ízlett a legjobban! Csipős, illatos, nyers és mégis ízletes."


Ha kíváncsi a teljes menüre, akkor kattinton ide!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!