Bulvár

2014.07.25. 13:03

Parkokba rejtett pénzt oszt egy milliomos

Jason Buzi amerikai ingatlanbefektető eddig 11 ezer eurót osztott szét

Török Tibor

A pénzt parkokban, utcákon rejtette el, és rejtvényben jelölte meg a lelőhelyet. Az osztrák Der Standard szerint már Berlinben van, ott lehet keresni a HiddenCash borítékokat.

Az ingatlanbefektetéssel foglalkozó Jason Buzi, korábban is adományozott pénzt jótékony célokra. A lekváros üvegekben, borítékokban elhelyezett és parkokban, tengerparton elrejtett pénzekhez kapcsolódó játékot először San Franciscóban próbálta ki - mint mondta, szerette volna a bevételei egy részét visszajuttatni a köznek ily módon.

Interjú Jason buzival, az ötletgazdával

Minden egyes akció előtt a Twitter-oldalán (HiddenCash) egy feladvánnyal jelentkezik, ebben utal arra, hol kell keresni a pénzt. Kezdetben sikerült  megőriznie anonimitását, de aztán lelepleződött, összesen 11 ezer eurót osztott szét - egy-egy szerencsés általában háromszámjegyű összeggel lett gazdagabb.

Segítői révén Európára is kiterjesztette tevékenységét, júliusban Londonban, Madridban kereshették a pénzét a játékosok. Párizsi akcióját lefújta, miután a francia rendőrség felhívta a figyelmét, hogy nyilvános pénzosztás az országban büntetendő, 6 hónap elzárás és súlyos pénzbüntetés jár érte.

HiddenCash New Yorkban

A Der Standard online portálja szerint a hétvégén Berlin van soron, a Twitteren már beharangozta az eseményt, ezúttal színes borítékokat kell a német főváros parkjaiban keresni. Ennek nem mindenhol örültek, az egyik amerikai akció során szó szerint szétkapták " a célterületet" a keresők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!