Bulvár

2017.07.31. 20:00

Pónilovaglás és arcfestés a faluház udvarán

SÉ - Az Atlantisz Sé SE rendezésében lovasnapot és gyereknapot tartottak szombaton délután. A faluház udvarán családias kis játéksziget fogadta az odalátogatókat. Az eseményt most már negyedik éve a szervezők véradással kötik össze.

Pintér Viktória

Süle Józseffel, az egyesület elnökével éppen a véradás után beszélgettünk. Látszott rajta, hogy már gyakorlott véradó. Pár korty víz után rögtön kinn volt újra a tűző napon és készségesen segített mindenkinek. Elmondta, hogy nemcsak kötelességének érzi a véradás rendszeres megszervezését, számára ez személyes ügy. Egyszer édesapjának is szüksége volt vérre. Emellett szeretné, ha ez az esemény össze tudná fogni a séi fiatalokat és családokat, hogyha az emberek magukénak éreznék az ügyet, és fontossá válna számukra, hogy tegyenek valamit. Míg a felnőttek elmentek vért adni a Faluházban lévő orvosi rendelőbe, addig a gyerekekkel az Atlantisz Sé SE önkéntes fiataljai foglalkoztak. Nem is akárhogyan. Diószegi Kinga, aki magán-életében is kozmetikusnak tanul, igazi kis műalkotásokat varázsolt pár perc alatt a gyermekek arcára. Bármit lehetett választani, a kivitelezésnek csak a fantázia szabott határt. Barbika hamar kapott, ahogy ő kérte, fekete pöttyös kutyát az arcára, de Annácska szemei köré is gyönyörű unikornis költözött.

A kis sátorban az arcfestésen kívül komoly csillámtetováló szalon működött. Egymás után ragadtak a különböző színű minyonok a kicsi karokra és kézfejekre. Ez volt ugyanis a legnépszerűbb tetoválás. De végignézve a kínálatot, találkoztunk Batman-jellel, Hello Kittyvel, de még Csingilinggel is a Pán Péterből, csakhogy a legismertebb brandeket említsük.

Cseles és Pankesz furikázza a falu aprónépét Fotó: Unger Tamás

Ne feledjük, mégiscsak egy sportegyesület rendezte ezt az eseményt, úgyhogy a mozgékonyabb gyerekek is találtak maguknak megfelelő játékot. Volt trambulin, meg mini ugrálóvár, pingpongasztal a nagyobbaknak. Ezenkívül még sorversenyeknek kialakított akadálypálya is várta a vállalkozó szelleműeket. A fő attrakció azonban az esemény közben megérkező pónifogat volt. A kicsi négylábúakat meglátva az összes gyermek a kijelölt pónilovagló helyre sietett, csakhogy biztosan ő ülhessen fel elsőként Szellő hátára vagy a Pankesz és Cseles által húzott apró hintóba.

Az esemény közben a Faluház előtt a séi önkormányzat tűzfalán épp T. Takács Tibor festőművész dolgozott. Kérdésünkre elmondta, hogy Sörös István séi polgármester kérte fel. A koncepció az volt, hogy ne egy művészkép készüljön, sokkal inkább egy történelmi tabló, amely rámutat Sé történetének legfontosabb állomásaira. A nézelődő szemnek így félkész állapotban is árulkodik a megfestett fal. Láthatjuk a Séi Vénuszt és Sey Mihályt, miközben nemesi címeres levelet kap Zsigmond magyar királytól, a séi templomot, végül pedig a falu címerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!