Bulvár

2014.10.06. 16:45

Én és a kisöcsém, plusz a Bennfentes

Az Én és a kisöcsém című zenés színdarab premierje igazi társasági eseménynek ígérkezett.

Kovács Ágnes

Számítottunk rá, így már jóval a kezdés előtt figyeltük, kik jöttek el, hogy láthassák a jól ismert sztorit – ezúttal Koltai Róbert rendezésében. A művész a tápszergyáros Kelemen szerepét is magára vette a szombathelyiek nagy örömére.

Egy asztalnál beszélgetett Oroszy Csaba képzőművész, Bonyhádi Károly grafikusművész és Veres Éva ötvösművész, mindhárman sok nevetést vártak erre az estére. Úgy vélik, erre garancia a társulat maga. (Fotók: Szendi Péter)

Kovács Jenő megyei főmérnök habos kávét rendelt és elmesélte: azért is járnak feleségével szívesen színházba, mert Orosz Róberttel nagyon jó kapcsolatot ápolnak. A színész fia és a Kovács család gyermeke ugyanis barátok lettek.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter dr. Puskás Tivadarral, Szombathely polgármesterével együtt érkezett a premierre. Mindketten gyakori vendégei a színházi előadásoknak. Ez az este különösen jónak ígérkezett, hiszen egy operettre váltottak jegyet. A takarásban már láthattuk az első dal előadóit, akik percek múlva pólyásnak öltözve szaladtak a nézők melletti lépcsősorról a színpadra.

József Attila szerint egy csupasz nő a tükör előtt olyan, akár a frissen megköszörült penge. A kiállítási tárgyként működő színházi öltözői asztalka elé fiatal lányokat választottunk modellként. A két ifjú hölgy úgy véli, egy ilyen szép kis bútort bármikor elfogadna bárki, csak legyen elegendő hely hozzá a szobában. Mentes Laura és Kudler Szilvia a Kanizsai Dorottya Gimnáziumba járnak. Azt mondják, szeretik a zenés darabokat.

Németh Gyöngyi tehetséges és sokoldalú táncos, épp a teátrum aulájában kiállított jelmezt csodálja. Mint minden nő, ő is kedveli a szép kiegészítőket: cipőt, sálat, kalapot. Ezt a rózsaszín csodát szívesen felpróbáltuk volna mindketten, de egy tárlaton ez természetesen lehetetlen kívánság. Gyöngyi nem csak a tánckarban tűnik fel gyakran, de segédszínészként szöveges szerepeket is bíznak rá. Mivel nagyon szereti a kihívásokat, mindig örül egy jó figurának. Mostanában leginkább a Reményik Suliszínház tölti ki a mindennapjait, hiszen Gyöngyi az alapfokú művészeti képzésként jegyzett színitanoda alapítója.

Sok színész meséli, vagy hallgatja el, miféle rituálék mentén készül fel egy előadásra. Egyesek korán bemennek a színházba, mások az utolsó pillanatban érkeznek meg. Trokán Péter, Sodró Eliza, Fekete Linda, Gombás Mónika és Korponay Zsófi egyaránt nagyon izgult a kollégákért. Megnézik egymást, aztán önfeledten tapsolnak!

Zsohár Amália beavatta egy titokba a Bennfentes stábját. Egy táska mélyéről húzta elő ezt a csodás kiadványt, azzal a történettel, hogy el ne áruljuk senkinek, de ajándékot hozott Jordán Tamás igazgató úrnak. Kedves előadásain készült fotókból készített könyvet, emlékül néhány sort is írt dedikációként, és a premier után átadta a direktornak.

Gyerekként rongyosra hallgattam A kaktusz virága című musicalt. Kizárólag azt a felvételt, amelyen Voith Ági énekli Stephanie szerepét. A művésznő egy kedves szombathelyi ismerősével, dr. Koncz Gabriellával és párjával, Döme Zsolttal – az előadás zenei vezetőjével – beszélgetett, amikor lencsevégre kaptuk. Elmesélte, hogy megnézte A szelíd teremtést is és lenyűgözte az előadás. Mindig örömmel jön városunkba, nagyon jó kapcsolatban van a színház művészeivel: Trokán Péterrel, Kiss Marival és Jordán Tamás igazgató úrral is. A színésznő csinos volt, mint mindig: a premieren egy jó szabású, ocelotmintás kosztümöt viselt.

Címkék#Bennfentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!