Bulvár

2014.11.27. 16:10

Trendi szövegek, amelyekkel menő lehetsz bármilyen társaságban

Tiniknek és szülőknek sem árt, ha ismerik a legújabb, legmenőbb szövegeket. Előbbieknek azért, mert óhatatlanul lemaradnak, utóbbiaknak pedig hát nagyjából ugyanazért. Összegyűjtöttük, mit kell tudni ahhoz, hogy egy iskola utáni beszélgetéshez hozzá tudjunk szólni.

Arcpálma

Szánalmas vagy idióta megjegyzéseken, embereken, videókon elborzadva a kezünkbe temetjük az arcunkat. Az így kialakuló látvány kívülről az arcpálma. Egyenes fordítás az angol facepalm kifejezésből, amely ugyanezt jelenti.

Fotón sokkal jobban érthető, miért hívják úgy: arcpálma

Példamondat: Ez a fickó hasraesett a saját lábában, arcpálma.

Cukiság

A híressé vált, kisállatokat mutogató magyar blog terjesztette el. Gyakorlatilag mindenre mondható, főként persze az eredeti értelemben, de gyerekek, apró tárgyak is megkaphatják az elnevezést.

Példamondat: Ez a cica tényleg cukiság(os)!

Dobja a kolort

Nagyszabású belépő, elkápráztató első benyomást keltő. Főként szórakozóhelyen, amikor először bukkan fel. Van olyan értelme is, hogy „vetít", vagyis túlzottan jó színben tünteti fel magát. Elsősorban lányok használják.

Példamondat: Szombat este az Instantban jött és dobta a kolort.

Elnök

A szülők még úgy mondják, hogy „király" vagy „sirály", mert azt gondolják, hogy ezzel könnyednek és fiatalosnak tűnnek, de sajnos éppen ezzel bizonyítják, hogy túl öregek. A „remek", „nagyszerű" értelmű szleng kifejezés ma már az elnök. Aki számít, ezt használja.

Példamondat: Öcsém, mekkora elnök vagy!

Legenda

Egy variáció az „elnök"-re, vagyis nagyon menő, pénzes, vezető illető. Csak önmagunkra használhatjuk - legalábbis elvileg.

Példamondat: Figyeld, barátom, hogyan csapatják ma este a legendák!

Luxi

Olyan stílus, amelyben a hétköznapi cuccokat egy-egy csillogó vagy drága kiegészítővel dobják fel. A márkás holmik halmozásával is ki lehet érdemelni ezt a jelzőt.

Arany- és rézszínben csillogó kiegészítők: ez a luxi

Példamondat: Ez a nyaklánc nagyon luxi ma rajtad.

Megcsinálja a napját

Valami olyan nagyszerűt hajt végre, olyan vicceset mond, hogy attól egész nap jó kedve lesz. Egyenes fordítás a „made my day" angol kifejezésből.

Példamondat: Peti hatalmas poénja megcsinálta a napomat.

Meghekkel

Eredetileg komputerek vagy szoftverek feltörését jelentette, aztán kibővült a kör. Ma gyakorlatilag bármi, ami beavatkozás, rendzavarás, a megszokottól eltérő; nem az alkalomnak megfelelő.

Példamondat: Józsi meghekkelte a bulit, amikor elkezdett lassú számokat játszani a dj-pultnál.

Kimaxol

Kihozza valamiből a legtöbbet, sőt, túlzásba is viszi. Ez is angol kifejezés (max out) fordítása.

Példamondat: Asszem, ma kimaxoltuk a tévézést.

Szlengügyekben a legjobb tájékozódás saját barátainkon és ismerőseinken kívül kétségkívül a popzene. Ajánlható például a Wellhello zenekar (Fluor Tomi és Diaz), akinek legfrissebb slágere megörökíti az „elnök" szó új használatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!