Bulvár

2017.05.08. 14:58

Utolsó filmjére készül Alain Delon

Alain Delon utolsó filmjére készül, amelyben Juliette Binoche-sal játszik együtt. A 81 éves filmsztár a hétvégén beszélt terveiről a Liege-ben megrendezett nemzetközi bűnügyi filmfesztiválon.

Delont (Rocco és fivérei, A szamuráj, Zsaru) életműdíjjal tüntették ki a belga filmfesztiválon. A színész ez alkalomból számolt be arról, hogy ősszel kezdi forgatni pályafutása utolsó filmjét, amit Patrice Leconte rendez - írja az MTI.

"Ez lesz az utolsó filmem, mert olyan vagyok, mint egy bokszoló, aki nem akar túl sokáig harcolni, nem akarok túl sokáig filmezni" - jelentette ki Delon, aki utoljára 2008-ban, az Asterix az olimpián című filmben szerepelt.

Delon elmondta, hogy az új filmet kifejezetten a számára írták, egy szerelem történetét ábrázolja egy idős férfi és egy jóval fiatalabb nő között.

"Sophie Marceau lett volna a partnerem, de ő már másfelé kötelezte el magát a forgatás idejére. Juliette-re azért esett a választás, mert csodálatos színésznő, akit nagyon szeretek" - mesélte.

A színész megemlítette, hogy jelenleg éppen lányával, Anouschkával turnézik, ami nagy örömmel tölti el, mert csak most ébredt rá, mekkora élmény a lányával fellépni.

Delon eredetileg nem filmszínésznek készült. Miután visszatért az indokínai háborúból, angyali arca és jó fizikuma döntötte el, hogy erre a pályára lép. "Úgy tűnik, akkoriban szép voltam, és voltaképpen a nők miatt kerültem erre a pályára. Mindent a filmtől kaptam" - idézte fel.

Rövid fényképes összeállítás a nők bálványáról Forrás: Youtube

A La Libre belga hírportál beszámolója szerint a francia színész elismerte, hogy a mai filmes világban már nem találja a helyét. "Sajnálom Viscontit, Melville-t és René Clement-t, a legremekebb rendezők voltak, akiket ismertem, rengeteg zsenialitás volt bennük, igazán szerették a filmet és tudták, hogyan kell a színészeket irányítani. Ha manapság untat a film, akkor az azért van, mert ma már nincsenek ilyen rendezők" - mondta.

A francia filmművészet legendás sztárja 1984-ben kapta meg a francia Oscart, a César-díjat A mi történetünk című Bertrand Blier-filmben nyújtott játékáért. Több nemzetközi elismerést is kapott alakításaiért, 1995-ben Arany Medve-életműdíjjal tüntették ki Berlinben, és 2012-ben Locarnóban is életműdíjat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!