Cák

2016.07.05. 08:47

Már ilyen is van: Az év tájértéke lehet a cáki pincesor

Cák – Vas megyei táj is bekerült az utolsó, online szavazás körébe a Herman Ottó Intézet felhívásában. Az év tájértékét keresik, idén először.

Bakos Ágnes

Megvolt a szakmai értékelés: 27 pályaművet neveztek a májusban meghirdetett felhívásra. Az agrárgazdasági-természetmegőrzési szervezet, a Herman Ottó Intézet kiírásában független zsűri értékelése nyomán öt magyarországi táj került a közönségszavazásba.

fotó: Bakos Ágnes

A Cáki Műemléki Pincesor az abasári Kőtengerrel, a cserháti Zsunyi-patakkal, a Vadnai Vízimalommal és gyermelyi forrással versenyez.

A versennyel a Herman Ottó Intézet célja, hogy a helyi közösségek minél jobban megismerjék saját értékeiket, valamint más települések adottságait is.Az online szavazást az intézet honlapján indították, és azt szeretnék, ha elsősorban nem a szépség alapján ítélkeznének a voksolók, hanem értékeljék azt is, hogy a helyi közösség mennyit tesz a tájérték megőrzéséért. Ha elegen gondolják úgy, hogy nem csak szép a cáki pincesor, hanem gondozott is, akkor a vasi terület lehet a 2016-os év tájértéke Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!