Celldömölk

2015.08.26. 14:30

Bruckner Roland, a látható apuka - kiemelkedő teljesítményét díjazták

Celldömölk - Bruckner Roland nélkülözhetetlen tevékenységét nemcsak a társulata ismeri el, hanem a város is: augusztus 20-a alkalmából kiemelkedő teljesítményéért megkapta a Celldömölk Városért Érdemérmet.

Ölbei Lívia

Bruckner Roland, a celli Soltis színház hivatalosan is pótolhatatlan tagja (a megtisztelő címmel a színház születésnapján lepték meg a kollégái) augusztus 20-a alkalmából megkapta a városi önkormányzat által alapított Celldömölk Városért Érdemérmet. Az elismerést a városi ünnepségen vette át, a KMKK színpadán.

Rolandnak lételeme a színpad, de az utóbbi időben többször is úgy kellett föllépnie a világot jelentő deszkákra, hogy nem játszott semmiféle szerepet. A 2014/15-ös évad végén a társulati titkos szavazás eredményeképpen ő kapta meg az év legjobb színészének járó díjat (a Woyzeck vagy A láthatatlan apuka címszerepe után ez nem is lehetett másképp), ráadásul elnyerte a pótolhatatlan munkatárs megtisztelő címet. És tényleg az: pótolhatatlan. Tizennyolc éve tagja a Soltis színháznak, benne volt már a Sitkei Színkörben, dolgozott Soltis Lajossal. És amikor Cellbe költözött a csapat, természetesen jött ő is. Ráadásul nem csak színészként pótolhatatlan: sofőr, díszletező vagy amit akartok. Vagy amit akar a színház. Pótolhatatlan a mosolya, a tehetsége, az odaadása, a szerénysége, a felkészültsége, a szeme ragyogása akár civilben, akár a színpadon. Az augusztus 20-a tiszteletére megrendezett városi ünnepségen azért szólították a KMKK színpadára, hogy Fehér László polgármestertől, Söptei Józsefné alpolgármestertől és Farkas Gábor jegyzőtől átvehesse a Celldömök Városért Érdemérmet mert nagyon megérdemi. Sikerének örül a város, örül a társulat és nagyon büszke látható apukájára Roland két tündéri kislánya is.

Az ünneplés mindig azzal jár, hogy egy pillanatra megállunk, körülnézünk, számot vetünk. De tényleg csak egy pillanatra, mert az élet (ugye) nem áll meg. A Soltis színház társulata például a sikeres kőrispataki szakmai táborozás pontosabban táboroztatás után a Koptik Odó utcai kamaraszínházban rögtön nekilátott az Óz, a csodák csodája-előadás színpadra állításának; a rendező ecsedi Erzsébet. A korábbi kedvencek is műsoron maradnak, a gyerekeknek való Csizmás kandúr-feldolgozástól a felnőttes Rejtő Jenő-bohózatig.

Díjátadó a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színpadán. Fehér László polgármester, az ünnepelt Bruckner Roland, Söptei Józsefné alpolgármester, Farkas Gábor jegyző. Fotó: Gyuricza Imre

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!