Celldömölk

2017.07.18. 17:53

Tavi békát és naphalat is fogtak

CELLDÖMÖLK Július 10-étől július 14-éig táborozóktól volt hangos a vulkánpark. A természettudományok köré épülő programok úgy juttatják a gyermekeket maradandó ismeretekhez, hogy észre sem veszik, hogy tanulnak, hiszen a szünet a kikapcsolódásról szól.

Gyuricza Imre

A játszva tanulás jegyében kreatív, készségfejlesztő feladatok megoldása mellett tehettek szert új barátokra az érdeklődő diákok.

Magam is részt vehettem a tábor egyik délelőtti foglalkozásán. A gyerekek kísérőikkel a Téglagyári-tóhoz látogattak el, hogy az előző napi, a tengeri élőlények világával foglalkozó programot követően hazai édesvizeink élővilágával ismerkedjenek meg. Voltak kétségeim, hogy miféle édesvízi lényeket sikerül a mindig nyüzsgő, nem éppen a végtelen türelméről híres gyerekhadnak megmutatni.

Kellemesen csalódtam, csalódtunk, hiszen pillanatok alatt sikerült egy békát megmutatnia Karádi Enikő hidrobiológus hallgatónak: egy kis tavi békát, amely egyike a legéletképesebb hazai édesvízi populációnak. Közeli rokonai a nagy tavi béka és a két faj kereszteződéséből létrejövő hibrid - a kecskebéka. A lányok sem idegenkedtek volna a kis tavi béka közelebbi megismerésétől, de a kis ügyes pillanatok alatt meglógott az előadó tenyeréből. Bánkódásra semmi ok nem volt, mert rövid idő alatt egy naphal került a befőttesüvegbe.

A táborlakók délután interaktív foglalkozáson vettek részt a vulkánházban, és nagyon élvezték a tábor minden pillanatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!