Celldömölk

2014.09.02. 14:45

8-10 hónap múlva készülhet el a Celldömölki VSE új sportcsarnoka

Celldömölk – A Celldömölki VSE és az önkormányzat közös sajtótájékoztatóján két sportberuházással is megismertették a sajtó képviselőit.

Horváth Erika

Az 536 millió forintos összköltségvetésű létesítmény úgynevezett „barnamezős” beruházás, azaz egy már meglévő épület kerül átalakításra és fejlesztésre. A József Attila utca 2. alatti épület és terület eredetileg önkormányzati tulajdon volt, a város lemondott róla az egyesület javára, illetve Fehér László polgármester kapcsolatai révén megkezdhették a társasági adót cimkézhető cégektől összegyűjteni a 376 milliós bekerülési költséget. Ennek egyharmadát már át is utalták, így megkezdődhetett a műszaki előkészítés.

Dummel Ottó, az önkormányzat műszaki osztályának vezetője szerint nyolc–tíz hónap múlva elkészülhet a csarnok. A régi épületben lesznek az öltözők vizesblokkal, szertárok, orvosi és klubszoba, ehhez kapcsolódik majd a fémvázas szerkezetű 20x40 méteres csarnok, amelynek mindkét végében kisebb lelátót is kialakítanak. A parkolóigényt két területen, az épület, illetve a sporttelep mellett, a Koptik Odó utcában oldják meg.

A csarnokban elsősorban a megyei bajnokságban vitézkedő kosárlabda-szakosztály talál otthonra, de alkalmas lesz kézilabdára is. A tervek szerint délelőttönként az iskolai testnevelést szolgálhatja, délutánonként, esténként pedig a szabadidős sportolók is helyet kaphatnak itt – köztük például a celldömölki kosárlabdázást baráti közösséggel beindító Zámbó Ferenc mára szenior társasággá érett csapata. Csói Gábor, a kosárlabdacsapat edzője szerint nagy lökést adhat a létesítmény a szakosztálynak, hosszú távon talán felsőbb osztályban is szerepelhetnek, illetve tovább erősödhet az utánpótlásképzés. Egyre több gyerek kosarazik náluk, idén már két csapatot indítanak az U16-os országos bajnokságban.  – Nagyon várjuk, hogy elkészüljön a második szabványméretű sportcsarnok is a városban, így már lehet építeni a sportturizmusra is – mondta Fehér László polgármester.

A CVSE labdarúgó-szakosztálya ugyan nem most éli aranybetűs időszakát (a legjobb eredményét a 2001/2002-es szezonban a jelenlegi szövetségi kapitány, Pintér Attila irányításával érte el, holtversenyben az NB I/B nyugati csoportjának élén végzett), de az új edző, Koman Vladimir vezetésével a megyei I. osztály dobogójára tör – tudtuk meg Sebestyén Attila szakosztályvezetőtől. Utoljára az NB I/B-s siker után volt rekonstrukció a sporttelepen, a centerpályát és a 80 éves épület egy részét újították fel. A mostani beruházás első része egy három öltözőből és szertárból álló épület lenne, amelynek végéhez egy kisméretű, 11x16 méteres edzőtermet építenének. Ebben lehetne asztaliteniszezni, de a labdarúgók és kézilabdázók is használhatnák erősítő foglalkozásaikon, sőt szükségtornateremként is funkcionálhatna. Egykoron fedett volt a lelátó a CVSE labdarúgópályája mellett. Ezt később statikai okokból le kellett bontani. Most szeretnék újra befedni – az épülettől független vasszerkezettel oldanák meg. A Kolozsvár utcai sportlétesítmény fejlesztésével kapcsolatos pályázatot várhatóan novemberben bírálják el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!