Celldömölk

2016.07.07. 10:57

A turisták a belvárosban tájékozódhatnak – Celldömölki irodaavató időutazással

Celldömölk - A belvárosban, a művelődési központ szomszédságában várja ezentúl a turistákat a megújult információs iroda, amely a turisztikai szakma és az irodát üzemeltető Ság hegy Térsége Turisztikai Egyesület tagjainak jelenlétében ünnepélyesen és hivatalosan is megnyitotta kapuit.

Gyuricza Imre

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében időutazásra hívta hallgatóságát. Kiemelte, hogy a celldömölki iroda 1998-ban az elsők között nyílt meg Vas megyében. Először a művelődési központban, majd a Vulkán-fürdőben működött, végül a TDM megalakulásával visszakerült a városközpontba. A jelenlegi iroda eredményei  (városmarketing díja, minősítése, információs pontok üzemeltetése, sporteszköz-kölcsönzés indítása - mind azt mutatják, hogy jó úton halad, és marketing munkája elengedhetetlen a térség vendégszámának további növeléséhez.

Fehér László, Celldömölk polgármestere  statisztikai adatok segítségével mutatta be a celldömölki idegenforgalom bővülését. A néhány éve még 10-12 ezres vendégéjszakaszám mára elérte az 50-60 ezret. A bencés kolostor nagyszabású fejlesztésének, a környező települések összefogásával létrejött TDM-szervezetnek, a város folyamatban lévő gyógyhellyé nyilvánításának köszönhetően reméli, hogy az emelkedés folytatódik.

A Nyugat-Dunántúl „az erőt adó régió”, melynek vonzerejét sokszínűségével Celldömölk is növeli. Fürdőjével és természeti értékeivel testi, vallási kegyhelyével lelki, kulturális programjaival és a Vulkánparkkal szellemi feltöltődést nyújt vendégeinek. A Tourinform iroda e bő kínálatban segít eligazodni, hallhattuk Tama Istvántól, a Magyar Turisztikai Ügynökség nyugat-dunántúli regionális igazgatójától.

Kirner Antal plébános és Rácz Dénes evangélikus lelkész áldották meg az új irodát, az ünnepség a Sziporka mazsorettcsoport műsorával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!