Celldömölk

2016.10.25. 17:20

Bella néni elismerése

Celldömölk - Mindenki csak úgy ismeri, hogy Bella néni: Holpert Jenőné, a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete celli csoportjának fáradhatatlan vezetője október 23-án megkapta a megyei közgyűlés Batthyány-Strattmann László-díját.

Ölbei Lívia

Holpert Jenőné megkapta a Batthyány-Strattmann-díjat. A háttérben Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke Fotó: Gyuricza Imre

Holpert Jenőné Bella néni igazi, agilis és elkötelezett civil, egyúttal igazi szakmabeli - olyan ember, aki a szívén viseli a közösség sorsát. Mindent megtesz azért, hogy szűkebb-tágabb környezete ügyei jobban menjenek, különös tekintettel a mozgássérültek életkörülményeinek javítására. Legyen szó országos művészeti fesztivál szervezéséről vagy éppen a városi intézmények akadálymentesítéséről. Kis híján három évtizede vezeti a mozgássérültek vasi egyesületének celli csoportját. Fáradhatatlan és sikeres munkájáért vehette át október 23-án a vasi közgyűlés által alapított Batthyány-Strattmann László-díjat. A díj névadóját a szegények orvosaként tartjuk számon. Hercegi családjával Körmendre költözvén szemészeti klinikát rendezett be a kastélyban. Sokat tett a helyi közösségért, különös tekintettel a legkiszolgáltatottabbakra. Fáradhatatlan volt a segítségnyújtásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!