Celldömölk

2014.09.10. 09:52

Egy hely, ahol állítólag nejlonszatyorból osztják a pénzt a választóknak

Celldömölk - Ismét zsúfolásig telt az Apáczai Kiadó nagyterme kedden este, a Kemenesaljai polgári esték rendezvényén - ezúttal Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés alelnöke volt a vendég.

Cseszkó Tamás

- Jók a kilátások, hiszen Rozmán László és csapata teljes egységben küzd azért, hogy az ország vezetésével megegyező színű vezetése lehessen Celldömölknek - értékelte a helyi esélyeket Gulyás Gergely. Kiemelte: egy város számára előny, ha szót tud érteni az ország vezetésével. A képviselő szavai szerint az, hogy az elmúlt időszakban jelentős források érkeztek Celldömölkre, elsősorban Ágh Péter képviselő érdeme. Ezért is lenne fontos, hogy olyan polgármestere legyen a városnak, aki nem ellenfélként tekint a kormányra. Gulyás Gergely méltatta a celldömölki aktivistákat, akiknek köszönhetően az országgyűlési választásokon a Fidesz kifejezetten jól szerepelt.

- Jók az esélyek a változásra - jelentette ki, hozzátéve, hogy bíznak abban, hogy Rozmán László lesz Celldömölk következő polgármestere. - Az ő vezetői tapasztalata a biztosíték arra, hogy jó vezetése lesz a városnak - hangzott el. Gulyás Gergely szólt arról is, hogy a jelenlegi kormány rengeteget tett az önkormányzatokért. - 2010-ig az a gyakorlat alakult ki, hogy a kormány egyre több feladatot rótt az önkormányzatokra, de mindehhez nem biztosította a forrásokat - idézte fel Gulyás Gergely a múltat. Mint mondta, az állam számos terhet vett le a városokról, a kórházi betegellátás az államhoz került, átvették az iskolák működtetését, és létrehozták a kormányhivatalokat és a kormányablakokat is. Szólt arról is, hogy az állam átvállalta a települések, így Celldömölk város adósságát is.

- Az elmúlt hónapban jelöltjeink nagyon komoly munkát végeztek - mondta Ágh Péter, a hallgatóság pedig hosszú tapssal biztatta a Fidesz nyolc képviselőjelöltjét. - A mostani útfelújítások, fejlesztések csak úgy valósulhattak meg, hogy a kormány átvállalta a jelenlegi szocialista polgármester által felhalmozott több száz millió forintos adósságot - mutatott rá a képviselő. Kiemelten szólt az egészségügy helyi fejlesztéséről: a kormány támogatásának köszönhetően 1 milliárd forintból épülhet új rendelőintézet Celldömölkön. - A mostani választás igazi tétje a város jövője - hangsúlyozta a képviselő. Hozzátette: tiszta és világos beszédre van szükség, nem tisztességes, ha Fehér László Celldömölkön álcivil jelöltként indul, közben pedig a megyei MSZP listavezetője.

- Elkezdődött a változás - mondta Majthényi László, a Fidesz-KDNP megyei közgyűlési elnök-jelöltje. Elhangzott: egyre többen számolnak be arról, hogy az ellenfelek nejlonszatyorból osztanak pénzeket a választóknak. - A celldömölkiek azonban már nem dőlnek be a régi módszereknek - emlékeztetett Majthényi László. Rozmán László köszönetet mondott az elmúlt időszak támogatásáért, hangsúlyozva, hogy rengeteg szeretetet és biztatást kapott a polgároktól.

- Fontosnak tartom, hogy ajtótól ajtóig, embertől emberig, lélektől lélekig menjünk, mindenkivel találkozzunk - mondta Rozmán, köszönetet mondva csapatának az elmúlt hetek kitartó munkájáért, mely szavai szerint a következő időszakban sem áll meg. -A következő európai uniós fejlesztési ciklusban előtérbe kerül a munkahelyteremtés, ezért sem mindegy, hogy milyen jövő teremtünk gyermekeinknek, unokáinknak - hangsúlyozta a Fidesz-KNDP polgármesterjelöltje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!