Celldömölk

2014.10.29. 19:30

Esküt tett a celldömölki képviselő-testület

Celldömölk - Szerdán délután esküt tett a képviselő-testület, élén Fehér László polgármesterrel, aki harmadik ciklusát kezdte meg városvezetőként.

Ölbei Lívia

Az elmúlt négy évben a 11 tagú testület 8 egyéni képviselőjét a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület (CsÖCE) delegáltjai adták, a Fidesz-KDNP három képviselője a kompenzációs listáról került be az önkormányzatba. Most kicsit változott a kép.

Az egyes választókerületben továbbra is Benkőné Remport Lilla, a kettes körzetben ismét Karádi Mihály, a hármasban Fehér László kapott bizalmat a szavazóktól, ezúttal is a CsÖCE színeiben indultak. A négyes és az ötös választókerületben Nagyné Ferencz Myrtill és Budai Bernadett helyére a Fidesz-KDNP egyéni jelöltjei kerültek: Hetényi Endre, illetve Bakó László. A hatos, hetes, nyolcas körzetben nincs változás, újra a CsÖCE-jelöltek nyertek: Söptei Józsefné, Erdélyi Antal, dr. Kovács Zoltán. A kompenzációs listáról, töredékszavazatok révén újonnan jutott be a testületbe Marics Sándorné (CsÖCE), valamint Szűcs Dávid és Nagy László (Fidesz-KDNP). Ez utóbbi úgy kapott mandátumot, hogy Rozmán László, a Fidesz-KDNP celli polgármesterjelöltje, a járási KLIK igazgatója összeférhetetlenségre hivatkozva visszalépett a képviselőségtől. Összességében öt új képviselő kezdte meg a munkát a testületben. A hetes körzetben a kis szavazatkülönbség miatt újraszámolták a voksokat, az eredményen az újraszámlálás nem változtatott.

A polgármesteri és képviselői megbízóleveleket dr. Smidéliusz Sándor, a helyi választási bizottság elnöke adta át, ő eskette föl becsületére és lelkiismeretére az új testületet. Köszöntőjében a tanévkezdéshez hasonlította az alakulóülést becsengettek , és arra kérte a képviselőket, hogy üljenek bármelyik oldalon, mindig a város érdekében cselekedjenek .

Fehér László a köszönet mellé újabb fejlesztéseket ígért, hozzátéve, hogy irodája ahogy eddig is nem csak a fogadóórákon áll nyitva a celldömölkiek előtt. Köszöntötte a testületet Gecse József járásihivatal-vezető; Ágh Péter országgyűlési képviselő és Majthényi László megyei elnök hivatalos elfoglaltságai okán Fehér László által küldte üdvözletét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!