Celldömölk

2016.02.08. 10:45

Fánkkal, tűzzel búcsúztatták a telet Celldömölkön

Celldömölk - Vasárnap délután három órára már szép számban gyülekeztek a télbúcsúztatásra a helybéliek.

Gyuricza Imre

Fehér László polgármester köszöntötte a megjelenteket,  és  közölte, hogy minden lesz: zene, ének, forralt bor, forró tea, fánkevő verseny és jelmezesek bemutatkozása. Akkor úgy látszott, hogy egyvalami  nem lesz:  tűz - az erős szél miatt. A közönség csalódott, de később jött a jó hír, hogy mégis meg lehet gyújtani a tüzet. Pedig a helyi tűzoltóknak még egy autós mentésére is el kellett száguldaniuk a Ság-hegyre.

 

Közben zajlott a gyerekek fánkevő versenye. A felnőttek is megmérették magukat, abszolút holtverseny alakult ki. Bemutatkoztak a jelmezesek. Polgármesteri kérésre Erdélyi Antal és Karádi Mihály képviselők gyújtották meg a tüzet, amelyre a közben visszaérkezett tűzoltók vigyáztak. Ipsics Péter (Pite) dobta tűzre a kiszebábut. Körtánc alakult és keményen megfenyegették a telet, nehogy vissza merjen térni. Folytatás jövőre, de addig még tavasz és nyár is lesz - és rengeteg esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!