Celldömölk

2016.07.19. 08:20

Játszva tanítanak Kőrispatakon

Celldömölk – A celli Soltis Színháznál tényleg nincs megállás: előbb fesztivál, aztán a vönöcki tábor, utána szokás szerint még egy tábor: Kőrispatakon. Ebben az erdélyi színjátszó táborban évek óta a celli társulat állítja ki a tanári gárdát.

Ölbei Lívia

Erdőszentgyörgy Celldömölk testvérvárosa, innen a barátság, bár a Soltis Színház évtizedek óta szoros határontúli kapcsolatokat ápol, rendszeresen turnézik Erdélyben. Az erdőszentgyörgyi  Bodor Péter Művelődési Egyesülettel – amelyben színkör is működik -  pedig egészen különleges a viszony: nem pusztán a szokásos kölcsönös látogatásokról van szó, hanem jóval többről.

Fotó: Soltis Lajos Színház

Évek óta szinte teljes egészében a celli társulat – amelyben ma már több végzett drámapedagógus is van – tagjaiból verbuválódik az a tanári gárda, amely a mesterség alapjaira tanítja meg az Erdőszentgyörgyön és környékén élő színjátszókat. Az idén a 12. színjátszó tábort szervezik meg Kőrispatakon. Az alsó korhatár 10 év, felső korhatár nincs, vagyis felnőttek is jelentkezhettek.

Ebben az évben rendezők számára is indul  képzés a tervek szerint,  valamint furulyatanfolyam azoknak, akik legalább alapszinten tudnak már bánni a hangszerrel. A kőrispataki tábor az NKA támogatásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!