Celldömölk

2017.02.06. 20:02

Keresztény felekezetek báloztak - A közösségépítés volt a cél

Megyei körkép - Sárváron a reformátusok, Celldömölkön az evangélikusok báloztak a hétvégén.

Vas Népe

SÁRVÁR - A hitéleti alkalmakat nem kisebbítve a közösségépítésnek ezek a bálok is fontos részei - mondta 22. farsangi rendezvényükről Szentgyörgyi László sárvári református lelkész. A reformáció jubileumi évében a keresztény közösségek még fontosabb összefogását hangsúlyozó polgármester, Kondora István köszöntője után a bált a Sárvári Néptánckör tyukodi táncritmusokból összeállított műsora nyitotta.

Sárváron immár 22. alkalommal báloztak a reformátusok Fotó: Pajor András

Az ünnepség vendége volt a Református Dalárda, a társastánchoz a zenét pedig a Spontán Együttes szolgáltatta. A bál, illetve a tombola bevételét az év során előre nem látható nehéz helyzetek megoldására fordítják majd a sárvári reformátusok.

CELLDÖMÖLK Ötödik alkalommal volt szombaton, evangélikus bál a kemenes-aljai városban. Rác Dénes lelkész köszöntötte a megjelenteket. A KMKK színháztermében Levente Péter, a hajdani Móka Miki szórakoztatott kicsiket és nagyokat. 4-től 104 éves korig ajánlotta társulata műsorát. Sok helyen olvasni, hogy a gyerekek figyelmét harminc-negyven percnél tovább nem nagyon lehet lekötni. Nos, neki sikerült.

Celldömölkön Levente Péter, azaz Móka Miki volt a sztár Fotó: Gyuricza Imre

A nagy varázsló (Levente Péter) és a kis varázslók (a gyerekek) kétórás önfeledt mókázása alatt észre sem lehetett venni az idő múlását. A nyitótáncot is a színpadon járták. A fiatalok műsora nagy sikert aratott. A báli események a Móritz Galériában folytatódtak - ahogy kell, vacsorával, vidám beszélgetéssel, zenével és tánccal.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!