Celldömölk

2015.11.25. 17:07

Kovács Zoltán kormányszóvivő a migránsválságról

Celldömölk - A Kemenesaljai Polgári Esték vendége ezúttal Kovács Zoltán kormányszóvivő volt.

Cseszkó Tamás

- Felelősséget érzünk településeinkért, ezért dolgozunk Celldömölkért is - mondta Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője az Észak-Vas Megyei Polgári Esték kemenesaljai rendezvényén, hozzátéve, hogy a város számos segítséget kapott a kormánytól annak érdekében, hogy egyre inkább élhetőbb legyen.

- A településeken túl felelősséget érzünk hazánkért és Európáért. Már több mint 10 ezer ember csatlakozott Észak-Vas megyében a kötelező betelepítéseket ellenző petícióhoz - foglalta össze a képviselő.

Hangsúlyozta: a következő hetekben sem állnak meg, hiszen az a cél, hogy minél több ember kinyilvánítsa a támogatást, hiszen ezzel a felhatalmazással tudja a kormány a nemzetközi fórumokon is hitelesen megvédeni az országot.

Ágh Péter, Kovács Zoltán kormányszóvivő és Esztergályos Jenő, a rendezvénynek otthont adó helyszín házigazdája
Fotó: Ohr Tibor

Kovács Zoltán kormányszóvivő előadásában arról is beszélt, hogy jogtalan, veszélyes és értelmetlen a kötelező betelepítési kvóta, ezért a jövőben is folytatják az aláírásgyűjtést. - Amellett, hogy meg kell védenünk az országot, látszik, hogy meg kell védenünk az elmúlt öt év kormányzati eredményeit is, amelyet a magyar emberekkel közösen értünk el - húzta alá Kovács Zoltán, kiemelve, hogy az elmúlt időszakban ismét számos területen indultak el a támadások.

- Látható, hogy a politikai előrelátásért, a józan eszű bölcsességért meg kell fizetni. A veszélyek összeadódnak, adott esetben össze is függnek egymással - hangzott el. A kormányszóvivő a migránsválság kapcsán aláhúzta, immáron nap mint nap láthatók a jelenség okozta borzalmak, és kézzelfogható, hogy nagy baj van. - Fontos tudni azt is, hogy a migránsok között nemcsak szírek vannak, hanem több mint száz különböző ország állampolgára haladt át a magyar határon az elmúlt hónapokban. Európa végtelenül lassan ébred rá arra, hogy mit kell tenni, évek óta keresik a válaszokat a kihívásokra - fogalmazott a kormányszóvivő.

A rendezvényen elhangzott, Magyarország az egyetlen ország, amely képes volt érzékelni a bajt, előkészületeket, lépéseket tenni, amelyeknek ma már láthatók az eredményei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!