Megyei képviselők gyűjtenek aláírást a kórházakért

2016. február 22., 19:25 szerző: Cseszkó Tamás
komment
Három politikus tartott sajtótájékoztatót Celldömölkön, az állami fenntartású Kemenesaljai Egyesített Kórház bejárata előtt, ahol aktuális szakmai kérdésekről esett szó.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Megyei képviselők, Fehér László, Szabó Lajos (MSZP) és dr. Németh Kálmán (Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület) kezdeményeznek egy új aláírásgyűjtő akciót, amelynek célja, hogy ne csak egy aktív ellátású kórház legyen Vas megyében, és azok stabil finanszírozással működjenek.

Fehér László, Celldömölk polgármestere összefoglalta az egészségügyi reformintézkedések történetét, emlékeztetve, hogy 2006-ban a megyében négy aktív, sürgősségi osztállyal működő kórházban zajlott a munka, Szombathelyen, Sárváron, Körmenden és Celldömölkön. A városvezető emlékeztetett ez még a baloldali kormányzat ideje alatt történt, és ők maguk is kifejezték nemtetszésüket az átszervezésekkel kapcsolatban.

(Fotó: Ohr Tibor)

A polgármester reflektált egyúttal a napokban felröppenő hírekre, miszerint a meglévő aktív ágyakból a szociális ellátórendszer is részesülne, egyúttal arról is beszélt, hogy a körmendiek már elvesztették az önállóságukat, és beolvadtak a Markusovszky Kórházba. Szabó Lajos korábbi országgyűlési képviselő a számok nyelvére fordította le a problematikát, úgy véli, jelenleg 1,7 milliárd forinttal kevesebb forrás érkezik a vasi egészségügyi ellátásokra.

Dr. Németh Kálmán a háziorvosok helyzetére hívta fel a figyelmet, adatokkal is szolgált, a megyében minden negyedik háziorvos hatvan éven felüli, ezért szerinte bérrendezésre van szükség. Lapunk kíváncsi volt arra, hogy miért ellenzi annyira Fehér László a helyi kórház integrációját, hiszen mind a celldömölki, mind a szombathelyi intézmény fenntartója a GYEMSZI.

- Elveszti az önálló költségvetését, döntését az intézmény, de mi akár azt is el tudjuk fogadni, ha a celli kórház a Markusovszky tagintézményévé válna, a cél, hogy megfelelően működjön az ellátás - érkezett a válasz.

Cseszkó Tamás

2016. február 22., 19:25 szerző: Cseszkó Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...