Celldömölk

2014.12.18. 09:27

Szerződésbontás, étkezési díjak, fakivágás - és sok más a képviselő-testület előtt csütörtökön délután

Celldömölk - Csütörtökön délután 4 órakor kezdődik a képviselő-testület ülése a városházán. Élőben jelentkezünk róla.

Ölbei Lívia

Megtárgyalják egyebek mellett a Kemenesaljai Egyesített Kórház és a Népjóléti Szolgálat között 2011-­ben megkötött szerződés esetleges felbontásának ügyét. Arról van szó, hogy a celldömölki képviselő­-testület döntése szerint jelenleg a Népjóléti Szolgálat használatába adott kórházi konyháról látják el a kórházi betegek élelmezését; vagyis a Népjóléti Szolgálat a szociális étkeztetés megszervezésén, lebonyolításán túl a kórházi étkeztetést is vállalta. Amikor a kórház állami kézbe került, annyiban változott a helyzet, hogy a fenntartó kikötötte: a Népjóléti Szolgálat szociális konyhája addig maradhat a kórházi konyhán bérleti díj nélkül, amíg a kórházi étkeztetést is ellátja.


Fotó: Szendi Péter

A rendszer működik, csakhogy a kórház folyamatosan térítésidíj­fizetési hátralékban van az előterjesztés szerint, adóssága jelenleg mintegy 18 millió forint. Ezért az önkormányzat felvetette a szerződés fölbontását, mondván, hogy a kórházi adósságok a Népjóléti Szolgálat alaptevékenységét veszélyeztetik. Szó lesz ezenkívül a gyermekétkeztetési díjakról, a roma önkormányzattal kötött szerződés felülvizsgálatáról, a Vulkánpark kiállításának fejlesztéséről, fakivágásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!