Nyolcszáz külföldi kutya - Melyik a legszebb? - Nyomulnak a kínai meztelen ebek

Szombathely - Több mint 1600 négylábú teszi tiszteletét a hét végén Szombathelyen, az Oladi Általános Művelődési Központ udvarán a kilencedik alkalommal megrendezett nemzetközi CACIB kutyakiállításon. Az érdeklődők közel kétszáz fajta ebet tekinthetnek meg a verseny két napja alatt.

Varga Nóra

Háromezer négyzetméter sátrat állítottak fel a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete szombathelyi szervezetének tagjai az Oladi Általános Művelődési Központ udvarán. Az előző években a tűző nap ellen védett a „szerkezet”, idén pedig a hűvös, csípős széltől és a zuhogó esőtől.

A szombathelyi nemzetközi kutyakiállítás rangját az is jelzi, hogy az 1600 kutyának közel a fele külföldről érkezett. A megmérettetésre Olaszországból, Finnországból, Lengyelországból is neveztek be négylábúakat. 



Fotók: Áry Teodóra

A pásztor-, az őrző-védő és a társasági kutyák, ma pedig a terrierek, a tacskók, a szetterek, az agarak vonulnak fel. A szépségversenyen külföldi és hazai bírákból álló gárda zsűrizte a kicsi és nagy, rövidszőrű és hosszúszőrű, robosztus és törékeny ebeket. Bébi, kölyök, fiatal, növendék, nyílt, munka, veterán valamint champion osztályban hirdettek győztest a szakemberek. A bírálat után zöld, piros, kék-fehér és nemzeti színű szalagot akasztottak a négylábúak nyakába aszerint, hogy milyen minősítést kaptak. Délután három órakor megválasztották a Best of day-t, azaz a kiállítási nap legszebb kutyáját. 



- A szombathelyi verseny rendkívül népszerű a kiállítók körében. A felállított sátrak sok pénzbe kerülnek, de a szombathelyi szervezet a kutyásokért és a kutyákért van - mondta el Gellén Tibor, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete szombathelyi szervezetének elnöke. - Idén kínai meztelen kutyából és retriverből neveztek be a legtöbbet a gazdák, viszont németjuhászból viszonylag keveset hoztak az előző évekhez képest. Idén újra részt vett a szombathelyi versenyen az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsa a bearded collie kutyájával - tette hozzá az elnök.



A nemzetközi kutyakiállítás vasárnap tíz órakor folytatódik az Oladi Általános Művelődési Központ udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!