Távozott a temetkezési vállalat igazgatója

Szombathely - Távozott a Vas Megyei Temetkezési Vállalat éléről dr. Andor Ferenc igazgató. A vállalatnak nem lesz új igazgatója, a céget integrálják a megyei vagyonhasznosító kft-be.

Vas Népe

Távozott - nyugdíjba vonult - a Vas Megyei Temetkezési Vállalat éléről dr. Andor Ferenc igazgató.

- Dr. Andor Ferenc megromlott egészségi állapotára hivatkozva kérte munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését - mondta el érdeklődésünkre Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke. 

Dr. Andor Ferenc 1988 óta vezette a 99,94 százalékban a  megyei önkormányzat tulajdonában lévő vállalatot.

Kovács Ferenc kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy a megüresedett igazgatói posztra nem írnak ki pályázatot. Azt tervezik ugyanis, hogy a temetkezési vállalatot integrálják a Vas Megyei Önkormányzati Vagyonkezelő Kft-be, így a beolvasztást követően nem lesz szükség külön igazgatóra. A szakmai tevékenységet a temető vezetője koordinálja majd. A közgyűlés elnöke megerősítette azon információnkat, hogy a tervezett integrációig a Vas Megyei Temetkezési Vállalat felügyelő bizottságának elnöke, Kovács Jenő koordinálja majd a vállalat ügyeit.

A jelenlegi elképzelések szerint nem csak a Vas Megyei Temetkezési Vállalatot, de a balatonberényi gyermeküdülőt is integrálják a Vas Megyei Önkormányzati Vagyonkezelő Kft-be. A haláleset miatt megüresedett üdülőigazgatói álláshelyre egyébként pályázatot írtak ki, amelyre huszonketten jelentkeztek. Az új  koncepció szerint azonban az új vezető immár nem igazgatóként, hanem létesítményvezetőként látja majd el feladatát. Az elnök szerint az integrációval jelentős pénzt spórolhat meg a megyei önkormányzat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!