Karikás ostorral csattogtatott az elnök

Ostorral a kezében sétált csütörtökön a Savaria Egyetemi Központban prof. dr. Gadányi Károly elnök. Az ostor nem a diákok nevelésére, hanem a szórakoztatásukra szolgált.

Bajdó Bettina

Prof. dr. Gadányi Károly csütörtökön délelőtt a diáknapok alkalmából az egyetem udvarán karikás ostoros bemutatót tartott a hallgatóknak. A diákok csodálkozva szemlélték a produkciót, majd páran vették a bátorságot, s ingyenes ostorleckéket vettek az egyetem vezetőjétől.
 
- Falun nőttem fel, s akkoriban még nem volt internet, diszkó, így más kikapcsolódási lehetőséget kellett keresnünk -  meséli az elnök.  - Szabadidőnkben vesszőből fontunk korbácsot, s megtanultunk bánni az ostorral. Emlékszem, hogy karácsonykor éjfél előtt pár perccel ostorral jelezték a hajtók, hogy itt az ideje az éves járandóság kifizetésének.

Az elnök elárulja, utoljára 10-12 évesen gyakorolt az ostorral, de most elővette a szekrényből, hogy be tudja mutatni a hallgatóknak, hogyan kell bánni a nem veszélytelen eszközzel. Az elnök tegnap bebizonyította: amit az ember megtanul, azt nem felejti el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!