Spanyol Király Kupa: a Sevilla ellen zsebelhet be újabb trófeát az Atletico

A méltatlanul gyenge bajnoki szereplés, a mindössze 9. helyezés, illetve ellenpontként az Európa Liga múlt heti megnyerése után szerda este összességében nagyon is sikeressé teheti mostani futballszezonját az Atlético Madrid: ehhez "csupán" a Sevillát kell legyőznie a spanyol Király Kupa döntőjében.

MTI

A Copa del Rey fináléjának másik résztvevője, a Sevilla sem érezheti magát "jóllakottnak", miután a tavalyi harmadik pozícó után ezúttal lecsúszott a dobogóról, s végül csak negyedik lett a Barcelona, a Real Madrid és a Valencia mögött. Vagyis a közvetlen Bajnokok Ligája-indulást érő bronzérem elmaradása okozta hiányérzetet egy kupasikerrel ellensúlyozhatná az andalúziai alakulat.  

A döntő színhelye egyik félnek sem jelent előnyt - miként hátrányt sem -, hiszen semleges terepen, a bajnok Barca otthonában, a Camp Nou Stadionban csapnak össze, magyar idő szerint 22 órától. Az is közös a csapatokban, hogy ugyanúgy a saját diadalukat várják az összecsapástól.

"A bajnoki gyengélkedést hatalmas bravúr, az Európa Kupa megnyerése követte részünkről, de még csak félúton vagyunk az álmaink teljes megvalósulása felé vezető úton: szerda este a Király Kupát is meg kell szereznünk!" - adta ki a jelszót az Atlético 21 éves argentin csatára, Sergio Agüero, aki madridi klubjával első nemzetközi trófeájának örülhetett annak nyomán, hogy a hamburgi El-fináléban le tudták gyűrni a Gera Zoltánnal felálló angol Fulham együttesét.

A bajnoki zárókörben mindenesetre hozta mondhatni megszokott formáját az Atlético, amennyiben sima 3-0-s vereséget szenvedett a Getafétól, miközben a Sevilla nagy csatában 3-2-re legyőzte az Almeríát, a BL-selejtezőt érő negyedik helyre lavírozva be a Primera División véghajrájában. 
 

"Itt a nagy pillanat, élnünk kell a lehetőséggel!" - nyilatkozta a finálé előestéjén a társak nevében is a Sevilla kapusa, Andres Palop, akinek együttese három éven belül másodszor kupadöntős, történetében pedig hetedik alkalommal jutott el az utolsó felvonásig, s négy elsőséget vallhat magáénak. A 2007-es, eddigi utolsó emlék kedves lehet a sevillaiak számára, hiszen akkor 1-0-ra nyertek a Getafe ellen. Az Atléticónak régebbre kell visszamennie az időben hasonló sikerért: jelesül 1996-ig, amikor is a fővárosi csapat a Barcelona 1-0-s legyőzésével kilencedik alkalommal kaparintotta meg a Király Kupát, amelynek döntőjébe amúgy eladdig 17 alkalommal verekedte be magát. 

A válasz már csak azért is lehet igen, mert az Atlético mágikus támadóduója, Agüero és az uruguayi Diego Forlán a csapat rendelkezésére áll, miközben a Sevilla brazil válogatott csatára, Luis Fabiano lábsérülés miatt nem játszhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!