A Czukor Show a sanghaji filmfesztiválon

Dömötör Tamás Czukor Show című játékfilmje indul a sanghaji nemzetközi filmfesztivál versenyében; a kínai nagyvárosban szombaton kezdődik az A-kategóriás mustra.

MTI

A sanghaji filmfesztiválon 16 alkotás versenyez, ezeket 81 országból érkezett mintegy 2500 nevezésből választották ki a szervezők. A június 12-20. közötti A-kategóriás versenyen láthatja először a nemzetközi közönség Dömötör Tamás Czukor Show című játékfilmjét - tájékoztatta a Magyar Mozgókép Közalapítvány és a Magyar Filmunió kedden az MTI-t.

A fesztivál fődíját, az Arany Serleget a világhírű filmrendező, John Woo által vezetett zsűri dönt Sanghajban. A 13. alkalommal megrendezendő filmverseny zsűrijében ott lesz Leos Carax francia, Amos Gitai izraeli, Vang Hsziao-suaj (Wang Xiaoshuai) kínai filmrendező és Zsao Vej (Zhao Wei) kínai filmszínész.

A Czukor Show magyar-svéd koprodukcióban a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült. Dömötör Tamás filmje - amelynek színpadi változatát korábban a szombathelyi Weöres Sándor Színházban láthatta a közönség - egy fiktív országos televízió kibeszélő-showjában játszódik, és egy vidéki család drámáját állítja a középpontba. A Boldogtalanok című Füst Milán-dráma alapján készült történet főbb szerepeiben Péter Kata, Anger Zsolt, Árpa Attila, Csonka Szilvia és Czukor Balázs látható.

A sanghaji premieren jelen lesz Dömötör Tamás rendező-forgatókönyvíró mellett Péter Kata és Árpa Attila, valamint Mátis Inez és Pusztai Ferenc producer.

A Magyar Filmunió közleménye szerint a 32 ország filmpromócióra szakosodott szervezeteit tömörítő European Film Promotion (EFP) a sanghaji filmfesztiválon - amely kulcsfontosságú az ázsiai filmpiacot illetően - 12 európai film, köztük a Czukor Show bemutatkozását támogatja Film Sales Support elnevezésű programja keretében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!