Feloldották a vágányzárat, újra zakatolhat a vonat Szentgotthárd és Sopron között

Ismét lezárult egy szakasza a GYSEV Zrt. pályafelújításának. Péntek reggeltől újra vonatok szállítják az utasokat. Körmend-Szentgotthárd, valamint Sopron-Szombathely között.

Bajdó Bettina

Mint azt többször megírtuk, a GYSEV Zrt. 48 milliárd forintból újítja meg Szombathely és Szentgotthárd között a vasútvonalat, s ebből az összegből fejezik be a Sopron-Szombathely vonal korábban elkezdett rekonstrukcióját is.

Az összeghez az unió 41,3 milliárd forinttal járult hozzá. A munkákat várhatóan 2011-re fejezik be, s ennek eredményeként a mai 60-80 kilométeróráról 120-ra emelkedik a sebesség a teljes vonalon. A két hónapig tartó munkálatok miatt teljesen le kellett állítani a vonatközlekedést a Sopron-Szombathely, valamint a Körmend-Szentgotthárd vonalszakaszokon.

Ez idő alatt az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították. Péntektől visszaáll a megszokott menetrend, ám néhány napig biztonsági okokból az útátjárókat és a biztosítóberendezés átépítésével érintett szakaszokat csökkentett sebességgel közelítik csak meg a vonatok, emiatt körülbelül negyedórás késésekre kell számítani - tudtuk meg Szabó Zoltántól, a GYSEV Zrt. vezérigazgatói kabinetvezetőjétől.

Hozzátette, azt ajánlják az utasoknak, hogy a késésekről és a vonatcsatlakozási lehetőségekről érdeklődjenek a kasszáknál, illetve az információs pultoknál.

A felújítási munkákat folytatja a GYSEV Zrt., ezért  Szombathely és Szentgotthárd között június 7-étől 19-éig az esti és a hajnali órákban ismét vágányzár lesz. Ez idő alatt újra vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat az említett szakaszon.   A vonatpótló autóbuszokon kerékpár szállítására továbbra sincs lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!