Oladi Plató: állnak a munkák, burjánzik a gaz

Az oladi platón továbbra is várat magára a közműépítés befejezése. Közben romlik az út, a parlagfű pedig virágzik. Egyelőre csak a bajok felületi kezelésére kaptunk ígéretet.

Kiss Tamás

"Tavaly nyáron a Síp utcában legyalulták az utat, teljesen simává tették, talán a közműveket is lefektették. Nem lett volna sok munka már vele, hogy járhatóvá váljon az út. Azóta semmi sem történt. Itt megállt a történet. Az út így néz most ki ahogy a képeken látszik: méteres gaz. Ha újból kezdik a munkákat, akkor ugyanezt, amit eddig tavaly megcsináltak,  még egyszer meg kell csinálni, ami újbóli pénzkidobás."

Az idézett olvasói levél mellett az elmúlt napokban mások is panaszkodtak az oladi platón tapasztalt áldatlan állapotok miatt, a környéken lakók közül többen azt kérdezték, hogy meddig kell még elviselniük a gaztengert, illetve, hogy a Síp utca régi oldalán is romlik az út állapota.

Az oladi plató körüli történésekről már többször is írtunk, itt és most annyit: az ott kialakított 440 telek tulajdonosainak nagyjából a fele hajlandó volt hozzájárulni a közművesítés költségeihez, a többiek viszont törvénytelennek tartják a helyzetet, s nem fizetnek.

Az elkezdett közművesítési munkálatok egy ideje így állnak, s mint azt dr. Kövesdi Zoltán, a Szombathely-Olad Plató Vízközmű Társulat jogi képviselője elmondta, azok befejeztéig az út nem nyerheti el a végső formáját.

- A közművek lefektetése után tavaly elkészült az úttükör, a még szükséges vízátemelők, gázelosztók és elektromos berendezések elhelyezéséig azonban nem kerülhet sor az aszfaltozásra. Mi is látjuk, hogy romlik az út, és el is végezzük a szükséges javításokat, a végső megoldásra azonban egyelőre még várni kell   így a jogi képviselő, aki szerint a jövő év elején nyerheti el végső formáját az út.
 
- Az őket ért kellemetlenségekért ezúton is elnézést kérünk a Síp utca régi lakóitól, a társulatnak még tartozó telektuklajdonosokat pedig arra biztatnám, hogy fizessék be a meghatározott összeget - közölte dr. Kövesdi Zoltán, hozzátéve: az út mentén gondokodnak a parlagfű kiirtásáról, a telkeken burjánzó növényeket azonban a tulajdonosknak kell eltávolítaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!