Lions Club: nem hátrálnak az oroszlánosok

Karitasz, diakonia és jószolgálat címmel rendez közös konferenciát Tihanyban most szombaton a szombathelyi Lions Club egy budapesti testvérszervezetével együtt.

Kozma Gábor

A szombathelyi oroszlános klub jelenleg 26 tagot számlál. Az utóbbi időben generációs változás is jellemezte a csapatot, mivel  néhány fiatal és középkorú is kérte felvételét a nemzetközileg is ismert szervezetbe. Zsámboky  Árpád titkár a hétvégi, tihanyi eseményről szólt. 

- Két évtizedes szakmai és jó emberi kapcsolat köt össze bennünket a budapesti Lady Viktória Lions Clubbal, velük több közös programot szerveztünk már. Újszerű kezdeményezésnek mondható a mostani konferencia és kerek-asztal beszélgetés, amely a keresztény szeretetszolgálatok és a világi karitatív tevékenységekről, köztük a Lions mozgaloméról lesz szó. Az eszmecserén egyesületünk  tájékoztatást ad karitatív tevékenységéről. A  tervek szerint Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat,  a Magyar Vöröskereszt is képviselteti magát  - hallottuk.

Dr. Sándor Csaba elnök vezeti a szombathelyi csapatot, az eseményen a családtagok is részt vesznek. Ott lesz Kozma Imre atya, a máltaiak vezetője is. Szóba kerül minden bizonnyal ama tény, hogy a gazdasági válság elapasztotta a karitatív támogatásokat. Egy sor nagyobb, elsősorban multi cég nem, vagy keveset fizet jótékony célokra, s ez új helyzetet teremthet. A szombathelyi oroszlánosok minden esetre nem hátrálnak, intenzíven keresik a megoldást.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!