Erős nemzetközi mezőny a csákánydoroszlói motocross versenyen

Nagy sikerrel, komoly létszámmal, nemzetközi mezőnnyel zajlott le az idénynyitó motocross verseny Csákánydoroszlóban. A hazai színeket képviselő Zsigovits Norbert remekelt: MX2 A kategóriában második lett.

Tóth Gábor

A Motocross Egyesület Csákánydoroszló és az MX-Car Motorsport Egyesület idénynyitó versenye nagy sikert aratott. A szervezők által kiírt kilenc kategóriában összesen 80 motoros tette próbára a tudását. A magyarok mellett, osztrák, szerb, román, szlovén, orosz és lengyel versenyzők is felsorakoztak a rajtvonalnál.

A korai dátumnak köszönhetően erős, nívós mezőny gyűlt össze Európa keleti felében ugynis még tél van, így arrafelé nem sok lehetőség nyílik ilyenkor a versenyzésre, tesztelésre. Ennek megfelelően főként profik szálltak nyeregbe, az amatőrök száma elmaradt a várttól. A tavalyi évben a versenyzők szavazatai alapján Magyarország második legkedveltebb pályájának megválasztott csákánydoroszlói sporttelepen szép idő, sok szurkoló, remek hangulat fogadta a versenyzőket, akik cserébe látványos futamokkal, nagy csatákkal szórakoztatták a nagyérdeműt  a versenyzőkkel, kísérőikkel, a szurkolókkal együtt jó félezren töltötték a napot Csákányban.

Egyetlen vasi, egészen pontosan helyi, csákánydoroszlói versenyző fért fel a dobogóra. MX2 A kategóriában Zsigovits Norbert remekelt: az első futamot rajt-cél győzelemmel nyerte meg, a másodikban pedig egy rosszabb rajt után a negyedik helyre küzdötte fel magát, így összetettben igen előkelő pozícióban, a dobogó második fokán zárt.
 

- Szakmailag hatalmas sikernek tartom a rendezvényt, Vas megyében ilyen színvonalas mezőnyt felvonultató motocross versenyt talán ha 20 évvel ezelőtt láthattak a nézők, még a szombathelyi Szabadidőközpontban. Hosszú utat tettünk meg, amíg amatőrként idáig eljutottunk - összegzett Gueth Richárd, az egyik főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!