A második tehetségnap a SEK-bölcsészkaron

- Jó lenne, ha lenne folytatása - ezzel indította útnak a bölcsészkar második tehetségnapját dr. Jankovics Mária intézetigazgató.

Ölbei Lívia

A Nyugat-magyarországi Egyetem bölcsészkara a tavalyi kezdeményezés sikere folytán  másodszor rendezett tehetségnapot a Savaria Egyetemi Központ Berzsenyi téri épületében, ahol egész nap diákok váltották egymást a pulpituson: kutatási eredményeiket osztották meg a hallgatósággal; a bölcsészkar öt intézetének Esztétikai, Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet, Történelemtudományi és Jogi Intézet, Szláv Filológiai Intézet, Társadalomtudományok, Nemzetközi és Európa-tanulmányok Intézet, Filológiai és Interkulturális Kommunikáció Intézet  képviseletében. (A tehetségnap az OTDK próbája is lehet. A BTK-n nemrég szeveződött újra szintén a tehetséggondozás céljával a Németh László Szakkollégium.) Van valami reménykeltő hősiesség ebben a folytatásban, hiszen - ahogy köszöntőjében dr. Czetter Ibolya elnökhelyettes, intézetigazgató fogalmazott - a bölcsészet és a társadalomtudományok nem tartoznak ma a kormányzat által preferált területek közé. (A  SEK-bölcsészkar helyzete, jövőbeli szerepe is bizonytalan.) 

Dr. Czetter Ibolya a tehetség mibenlétét, forgalomban lévő definícióit elemezve hangsúlyozta: a különböző képességek, a kreativitás mellett mindig a motiváció az az energiatöbblet, amely lehetővé teszi a tehetségben rejlő teljesítmények, eredmények megvalósulását. Az elhangzott előadások azt jelzik, hogy van muníció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!