Arcát vállalva nyilatkozott a rendőr gázolója: "Történt egy eset, egy ember meghalt. Az, hogy sajnálom, az kevés" (frissítve)

"Én voltam a hibás, mert nem volt jogosítványom, és kergetőztem, nem álltam meg a rendőrnek" - többek között ezt mondta az a férfi, aki halálra gázolt egy 30 éves rendőrt Budapesten péntek. A gázolással gyanúsított férfi elfogásáról egy járókelő videót készített, melyet eljuttatott a Tv2-nek. A többszörösen büntetett előéletű férfit előzetes letartóztatása helyezték, mert a bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye.

Vas Népe



Vasárnap:

Letartóztatták a rendőrt halálra gázoló férfit


Letartóztatta a rendőrt halálra gázoló férfit a Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap – tette közzé vasárnap honlapján a  Fővárosi Bíróság honlapján.
A hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel és közúti veszélyeztetéssel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását egy hónapra rendelte el az elsőfokú bíróság, melynek döntése jogerős. A letartóztatás indoka, hogy a bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye.
   
Az eddigi adatok szerint a többszörösen büntetett előéletű P. Zoltán jogosítvány nélkül vezette azt az autót, amivel péntek délután a Keleti pályaudvarnál halálra gázolta az őt megállítani kívánó rendőrzászlóst. A férfi az eljárás során már részletes vallomást tett, és nagyrészt elismerte a bűncselekmény elkövetését.


P. Zoltán: Én voltam a hibás


Nem szándékosan gázolt - ezt mondta az újságíróknak  a gyanúsított, aki az RTL Klub beszámolója szerint először megijedt az újságíróktól, de a tárgyalás után gyakorlatilag rögtönzött sajtótájékoztatót tartott.

„Történt egy eset, egy ember meghalt. Az, hogy sajnálom, az kevés, azzal nem lesz megoldva. Én voltam a hibás, mert nem volt jogosítványom, és kergetőztem, nem álltam meg a rendőrnek” - mondta a férfi,  hozzátéve, nem szándékosan gázolt, két rendőr pisztolyt fogott rá, menekülni akart, tolatás közben nem vett észre a járőrt. Ha nem mondják neki, hogy meghalt egy rendőr, akkor ő nem is tud erről.

„Utólag most azt mondom, hogy bár megálltam volna. Mert meghalt egy ember, oda egy embernek a családja, és oda egy elkövető személynek az élete, az úgymond karrierje. Tehát ez egy hatalmas veszteség.”


 

„Egy pohár sört ebéd után ittam valamikor, de az már több órának ezelőtt volt” – válaszolt az újságírók kérdésére.

Az ügyészség szándékos emberöléssel gyanúsítja a férfit, akinek nyilatkozatát ide kattintva megnézheti.


Videó az elfogásról


 Az index.hu közzétett egy, a Tv2-nek eljuttatott felvételt, melyet egy arra járó autó utasai vették fel a BMW-s elfogásáról:



Szombat: vallott a gyanúsított


Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szombaton az MTI-nek elmondta, a gépkocsi vezetőjét hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.
Az ügyészség indítványt tett az előzetes letartóztatás elrendelésére.

A szóvivő beszámolt arról is, hogy az autó sofőrje többszörösen büntetett előéletű, akinek nem volt jogosítványa, miközben vezetett. A gépkocsi tulajdoni viszonyai sem tisztázottak egyelőre.

Az autóban utazó másik embert tanúként hallgatták ki - tette hozzá Skoda Gabriella.
 
Hangsúlyozta, a rendőr halálának oka kétséget kizáróan a gázolás volt.

Radovics Dusán zászlós péntek délután vesztette életét, amikor a Keleti pályaudvarnál egy BMW - amelyet a rendőrök üldöztek - elütötte. Az elkövetőt a XIV. kerületben akarták megállítani, de továbbhajtott. Végül a IX. kerületben, a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni, ahol a sofőrt a rendőrök őrizetbe vették.
   

Péntek: Halálra gázoltak egy rendőrt Budapesten

A fekete BMW-t a XIV. kerületben egy forgalom elől elzárt területen akarták a rendőrök megállítani, de az a jelzésre nem állt meg, végül a IX. kerületi Gubacsi útnál sikerült feltartóztatni. Az autó férfi sofőrjét és női utasát előállították. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója úgy tudja, a rendőr, mielőtt elütötték volna, rálőtt a BMW-re.

Pintér Sándor belügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón újságíróknak beszámolt az esetről. Azt mondta: Radovics Dusán zászlós szolgálatteljesítés közben elhunyt, "fejet hajtok előtte".

 
Gyertyagyújtás az elgázolt rendőr tiszteletére Budapesten

Ezren vettek részt Budapesten a XIV. kerületi rendőrkapitányság előtt, a Stefánia úton péntek este tartott gyertyagyújtáson, amelyet a délután halálra gázolt Radovics Dusán zászlós tiszteletére tartottak.

A megemlékezésen jelen volt Pintér Sándor belügyminiszter, Hatala József országos, Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány, valamint helyszínelők, nyomozók, szabadnapos rendőrök, vámosok, mentősök, tűzoltók és polgárőrök is - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Nem sokkal este fél 9 után a helyszínen lévő több száz rendőrségi, mentő- és tűzoltóautó szirénáját egy percre bekapcsolták. Ezt követően több percig néma csend volt az emlékezés helyszínén. Több rendőrautó fényhídjára is fekete szalagot kötöttek.


Radovics Dusán zászlós péntek délután vesztette életét, amikor a Keleti pályaudvaron egy BMW - amelyet a rendőrök üldöztek - elütötte. Az elkövetőt a XIV. kerületben akarták megállítani, de továbbhajtott. Végül a IX. kerületben, a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni. A sofőrt a rendőrök őrizetbe vették, az MTI információi szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészségen hallgatták ki.

OLDALTÖRÉS: Rendőrbalesetek Magyarországon 2010-ben

 

 

 

 

Rendőrbalesetek Magyarországon 2010-ben


    Január 1. - Békéscsabán egy megkülönböztető fény- és hangjelzést használó rendőrautó előbb megcsúszott a Berényi úton, majd oldalával egy villanyoszlopnak ütközött. Az autóban utazó két rendőr könnyű sérüléseket szenvedett.
    Január 14. - Mezőberényben villanyoszlopnak csapódott, majd az út menti árokba sodródott egy rendőrautó. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.
    Február 4. - A 35-ös számú főúton Hajdúböszörmény és Pród között egy személyautó előzés közben összeütközött egy vele szemben az út jobb oldalán haladó iskolabusszal. A sérültek ellátására érkező mentőautókba beleszaladt egy Hajdúböszörmény felől érkező, menetrend szerint közlekedő autóbusz. A balesetben nyolcan sérültek meg, köztük könnyebben az a rendőr, akit az egyik meglökött mentőautó sodort el a helyszín biztosítása közben.
    Február 8. - Az 52-es úton Solt közelében rendőrautó frontálisan ütközött egy személygépkocsival. A balesetben egy rendőr és a személygépkocsi vezetője súlyos, kettő rendőr pedig könnyű sérülést szenvedett.
    Április 2. - A 6-os főúton Pécsett egy súlyos közlekedési balesethez siető motoros rendőr elesett és könnyebben megsérült, amikor elé kanyarodott egy személyautó.
    Április 2. - A 471-es főúton, Nyírbátor és Nyírcsászári között egy ember súlyos, egy pedig könnyebb sérülést szenvedett, amikor személyautó ütközött egy rendőrségi busznak.
    Április 15. - Hódmezővásárhelyen, a Rárósi és a Jókai utca kereszteződésénél egy fogvatartottat a Szegedi Fegyház és Börtönbe szállító rendőrautó összeütközött egy személyautóval. A balesetben a személyautó jobb első ülésén ülő 79 éves nő megsérült.
    Április 28. - Békés megyében, Telekgerendás és Csorvás között egy szolgálaton kívül autót vezető, ittas rendőrnő lesodródott az úttestről autójával, majd egy fának csapódott. A baleset következtében a rendőrnő könnyű sérüléseket szenvedett. 30-án az alkoholos befolyásoltságot figyelembe véve a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a nő munkaviszonyát megszüntette.
    Június 7. - A Borsod megyei Bőcsön felborult egy, az árvízi védekezésre kivezényelt rendőröket szállító traktor és pótkocsija, személyi sérülés nem történt.
    Június 9. - Szekszárdon, a Béri Balogh Ádám és a Kövendi utca kereszteződésében egy megkülönböztető jelzést használó rendőrautó összeütközött egy személygépkocsival, amely a zöld jelzésen haladt át. A balesetben négyen sérültek meg könnyebben, köztük két rendőr.
    Június 9. - A 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között egy kisbusz frontálisan belerohant egy - a borsodi árvízi védekezésből hazafelé tartó - rendőröket szállító autóbuszba. A balesetben a kisbusz hét utasa meghalt, egy utasa és 10 rendőr pedig megsérült.
    Június 10. - Nagykanizsán szabályosan közlekedő rendőrautónak ütközött egy személygépkocsi; a balesetben két rendőr és a másik autó vezetője megsérült.
    Július 3. - Balatonújlakon egy ittas osztrák állampolgár elütött egy motorral közlekedő, szolgálaton kívüli rendőrt, aki megsérült a balesetben.
    Július 8. - Székesfehérváron megkülönböztető fény- és hangjelzést használó rendőrautónak ütközött egy kamion. A szolgálati autóban ülő két járőrt és egy gyakorló szolgálatos hallgatót kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!