Artner Tamás a Diósgyőr és a Pécs nyomába eredne

2012. május 01., 14:47 szerző: Vas Népe
A siófoki 2:0-s siker után immáron a középmezőny a cél, Artner Tamás szerint ugyanis a Haladás számára reális eséllyel bír, hogy megelőzze a Fradit valamint utolérheti a Pécset és a Diósgyőrt - olvasható a haladas.hu oldalon.

Szembetűnő volt a különbség: amíg Artner Tamás az Újpest elleni döntetlen követő után sajtótájékoztatón - bár igyekezetett leplezni - szinte felrobbant méregtől, addig Siófokon madarat lehetett volna fogatni, vele - jól látszott, mázsás súly került le a válláról. A Balaton-parti sajtótájékoztató kezdete előtt nagy örömében még a helyi, balatoni bor kipróbálására is utalást tett. A tréner elégedettsége teljesen érthető: egyrész a védekezését sziklaszilárdan megszervező együttes sikerült kétvállra fektetnie csapatával, másrészt a három pont azt is jelentette, gyakorlatilag eldőlt: a Haladás Sopron Bank jövőre is az NB I-ben folytathatja.

- Nem tagadom, a srácokhoz hasonlóan is én nagyon boldog és felszabadult voltam a lefújás után, győzelmünknek köszönhetően elértük azt, hogy a hátralévő négy fordulóban, nyugodtan, mindenfajta lelki teher nélkül játszhassunk - mondta Artner Tamás a www.haladas.hu oldalnak.


- A Vasas kora délutáni vereség azért már jelenthetett egyfajta megnyugvást.

- Őszintén mondom: nem foglalkoztunk az angyalföldiek eredményével, kizárólag arra koncentráltunk, hogy ezen a "hatpontos" meccsen megverjük a Siófokot - jelezte Artner. - Tudtuk, hogy a siófokiak két fő fegyverrel operálnak: egyrészt pontrúgásaikban bíznak, másrészt előszeretettel lövik be a védők mögé a labdát. Emellett azt is meg akartuk akadályozni, hogy hátulról szépen felépítsék támadásaikat. Szerencsére a meccsen valamennyi méregfogukat kihúztuk. De ez még mind kevés volt, hiszen nekünk gólt, gólokat kellett rúgnunk a sikerhez, márpedig a hazaiak legtöbbször kilenc emberrel megszállták saját térfelüket. Az első félidőben még nem jártunk sikerrel, de szerencsénkre a szünet után kijjebb merészkedtek - na ez lett a vesztük, hiszen gyors, mozgékony embereinkkel többször is mögéjük tudtunk kerülni. 1:0 után még csak bíztam a győzelemben, de óvatos is voltam, hiszen tudtam, egy gólt bármelyik csapat, bármikor szerezhet. A szombati találkozó is 2:0 után dőlt el.


- Egyénileg kikkel volt elégedett? Radót már a meccs után megdicsérte.

- Andris a támadónégyes bármely posztján kimagasló teljesítményre képes, ezúttal is hasznosan játszott, mindig lekötött két embert - emellett ugye két gólpasszt is adott. A második félidőben jónéhány kiváló teljesítmény akadt a csapatban, a jobb oldalunk - Nagy Dániellel és Nagy Gáborral - alaposan feljavult, de remekül futballozot Rajos Gábor, Iszlai Bence és Halmosi Péter is - ők valamennyien nagyon veszélyesek voltak. Le a kalappal Oross Márton előtt is, aki a hajrában szállt be, és ismét tudott segíteni a csapatnak. De ha már a cseréknél tartunk, Búrány Zoltán és Horváth András produkciójával is elégedett voltam. Mint ahogy korábban is említettem, a hátralévő négy mérkőzésen két célunk lesz. Legfontosabb az eredményesség, immáron csak három pontra vagyunk a hetedik helyezett Diósgyőrtől, úgyhogy cél az előttünk álló FTC megelőzése, aztán be kellene érnünk a Pécset és az előbb említett miskolciakat. Úgy vélem minderre reális esélyünk nyílt.

 - Kérdés, hogy kikkel? Jöhetnek a fiatalok is?

- Mindenképpen szeretnék kipróbálni az NB IIII-as csapat játékosai közül olyanokat, akik erre rászolgáltak. Sajnos a harmadosztály színvonala gyenge, ezért aztán nincs könnyű dolgom. Hiszen ha valaki ott kiemelkedően teljesít, még nem biztosíték arra, hogy az a játék az NB I-ben is elég lesz. Az még nem ad támpontot. Ennek ellenére megadom a lehetőséget néhány fiatal számára, és egyúttal kíváncsi vagyok rá, hogy közülük kikre számíthatok a következő NB I-es bajnokságban, kik azok, akik bármikor bevethetőek. Egy-két erősítésre ettől függetlenül szükség lesz a nyáron.


- Mit gondol, ki esik ki a ZTE mellett?

- A Vasas. Egyrészt három pont a Pápa előnye, ami valójában négy, hiszen a pápaiaknak kettővel több győzelmük van, és egyenlő pontszámnál ez számít. Másrészt nem hiszem, hogy a Vasas nyer még meccset tavasszal. Plusz ha a realitást nézzük, valamint abból induluk ki, hogy a futball hosszú távon igazságos, akkor az angyalföldieknek kell kiesniük. Persze csodák még vannak, de a Vasas egész éves teljesítménye alapján rászolgálna a búcsúra.

Még több Hali-hírre kíváncsi? Kattintson IDE!

Vas Népe

Részletes műsorMűsorok betöltése...