Az ébresztés a papa reszortja - Jordán Tamáséknál évad- és tanévkezdés után (fotókkal)

VN - A színházi évad után a tanév is megkezdődött Jordán Tamáséknál. A hatodik osztályos Benedeket minden reggel édesapja kíséri az iskolába.

Nagy Ildikó

Ott lenni jó, odamenni nem szeretek: némi gondolkodás után abban maradunk, hogy ez Jordán Benedek hivatalos álláspontja a tanévkezdésről. Ami érthető is, hiszen legyen valaki bármilyen jó tanuló  márpedig Jordán Benedek bizonyítványára nem lehet panasz  szeptember első napjait egészen biztosan nehezen viseli. 

Jordán Tamáséknál a színházi évadkezdés után a szeptemberi becsengetés jelentette a második nagy nekifutást. A tanév harmadik napján a reggeli készülődés közben lábatlankodtunk náluk. Az ilyenkor szokásos kapkodásra, reggeli zűrzavarra számítottunk, de tévedtünk...


 
Ráérősen kortyolgatjuk a teraszon a házigazda által készített finom capuccinót, és várjuk, hogy a mama  Pap Kriszta, a Weöres Sándor Színház művészeti titkára hazaérjen a reggeli kutyasétáltatásból. Benedek közben álmosan hunyorog a széken, és biztos, ami biztos, belekukkant az iskolatáskájába, hogy ellenőrizze, bepakolt-e mindent. Hát persze, hogy be...
  
- Ez az új taktika. Minden nap mindent visz, így kevesebb az esély arra, hogy valami itthon marad - mondja az időközben mellénk telepedő Kriszta. 
A gördülékeny tanévkezdet amúgy  ahogy az a legtöbb családban lenni szokott  nagyrészt a mama érdeme: Kriszta már a múlt héten bekötötte fia tankönyveit, füzeteit. Persze azért a papának is vannak elvitathatatlan érdemei: nyáron, amikor Benedek focistatársai náluk táboroztak, minden este felolvasást tartott a kötelező olvasmányból, az Egri csillagokból.



Az ifjú csatár, Jordán Benedek a Zrínyi Ilona Általános Iskola sporttagozatos osztályába jár. A sport feszes tempót diktál: a hét minden napján van edzése, a bajnokság ideje alatt pedig hetente kétszer meccset játszanak. Benedek nem csak az iskolában, a Haladás U13-as csapatában is kergeti a labdát. Így aztán azon sem kell csodálkozni, hogy amikor a kedvenc tantárgyairól faggatjuk, a testnevelést említi elsőként, és csak aztán a matematikát, a történelmet és az irodalmat. 
Benedek rendszerint egyedül tanul, de előfordul  főleg dolgozatírások előtt , hogy Jordán Tamás is besegít a felkészülésbe. A reggeli ébresztés is a papa reszortja, a Weöres Sándor Színház igazgatója háromnegyed hétkor nyit be a gyerekszobába. 
Fél nyolc körül indulnak el otthonról, Benedeket minden reggel édesapja viszi az iskolába.

Idő van, nézünk össze az asztalnál, és szedelőzködni kezdünk. Benedek felkapja az iskolatáskáját, egy búcsúsimogatás Bodza kutyának, és már nyílik is a kapu. Irány az iskola, aztán a színház. 

Indulhat a nap... 


Fotók: Vas Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!