Az év vasi embere 2011: Dancsó Zoltán, dr. Engert Zoltán Vendel (1.)

Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület tizennegyedik alkalommal hirdette meg Az év vasi embere választást. Sorozatunkban a kuratórium jelöltjeit ismertetjük. Alkalmanként két jelöltet mutatunk be.

Erős D. Zoltán

A szervezők arra kérik a megye lakosait, szervezeteit, intézményeit, levélben tegyenek további ajánlásokat. Írják meg nevét, lakóhelyét, elérhetőségét és összegezzék teljesítményét. Ajánlásaikat  a Vas Megyei Önkormányzat Művelődési Titkárságának (Szombathely, Berzsenyi tér 1.) küldhetik meg, illetve adhatják le a megyeháza portáján. 

A jelölések és ajánlások alapján a cím odaítéléséről az egyesület  kuratóriuma dönt, az eredményt  2012. január 7-én, éjfélkor, a Megyebálon hirdetik ki.

Dancsó Zoltán testnevelő edző, kick-box versenyző:

A Kondor&Controll SE kiválósága legkiemelkedőbb eredményeit a light-contact szakágban érte el. Az első világbajnoki aranya előtt négy alkalommal volt ezüstérmes. Legutóbbi világbajnoki aranyát az idei az októberi, macedóniai light-contact kick-box világbajnokság 84 kg-os súlycsoportjában nyerte.

Ez világraszóló diadal volt, miután zsinórban hatodszor lett aranyérmes. Ilyen fantasztikus sorozatra a sportágban még soha nem volt példa. Az év legeredményesebb hazai kick-box versenyzője. A profik között 2000-ben szerezte világbajnoki övét, címét ez idáig nyolc alkalommal védte meg.

Dancsó Zoltán a világviszonylatban is rendkívül eredményes, aki tehetségével, szorgalmával, céltudatosságával kiemelkedik a nemzetközi élmezőnyből.

Engert Zoltán Vendel dr. c. egyetemi tanár. a Markusovszky Kórház főorvosa:
 
Szakmai munkája döntően az urológiai daganatos tumor sebészet. Külföldi tanulmányutak tapasztalataival a prosztatarák esetén a radikális prosztata eltávolítás révén a halálozást nemzetközi mércével is jelentősen visszaszorították. Bevezette előrehaladott hólyag tumor esetén a teljes kismedencei szervkiirtást a vékonybélből műhólyagot képezve.

Tavaly óta a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára és a Magyar Urológusok Társasága Dunántúli Szekciója első elnöke. Közéleti munkája elismeréseként 2009-ben Gróf Batthyányi Lajos kitüntetésben részesült. Rendszeresen szervezi a Nemzetközi Prosztata Hét szűrőprogramját. 2010-től egészségügyi szakközgazdász és egészségügyi menedzsment szakértő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!