Bécs: kinyitnak az éttermek december 24-én is

<b>Szombathely, Bécs </b> - A Karácsony igazi családi ünnepnek számít, így itthon elvétve találunk december 24-én este is nyitva tartó éttermet, szórakozóhelyet. Ausztria fővárosában azonban több száz hely közül választhatnak azok, akik valamilyen okból nem akarnak otthonukban ünnepelni.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szombathelyen is lesz 24-én, késő este kinyitó szórakozóhely, azonban ez még kivételnek számít. Bécsben más a helyzet, az orf.at beszámolója szerint háromszázharminc étterem, bár lesz nyitva - két évvel ezelőtt még csak 270 helyre lehetett betérni.

A bécsi önkormányzat összegyűjtötte és az inteneten közzétette a szenteste is üzemelő vendéglátóhelyek listáját - gyakorlatilag teljes a kínálat az ír pubtól kezdve a pizzériákon át a különböző nemzeti éttermekig. Magyar(os) egységet egyet találtunk, a Gulaschmuseum nevű vendéglőt, amely bécsi konyhát ígér a házon kívül karácsonyozóknak különféle pörköltekkel, pacallal és szalontüdővel. (Aki próbálkozott már tipikus magyar ételt - például hortobágyi húsos palacsintát enni Bécsben, az tudja,  korántsem biztos, hogy ugyanazokkal az ízekkel találkozik, mint itthon.)

A város vezetése szerint jól jellemzi a bécsiek nyitottságát, hogy különböző módon ünneplik a Karácsonyt, olvasható az orf.at-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!