Beköltözésre készen várja az autista fiatalokat a Holnap Háza lakóotthon

<b>Szombathely</b> - Hétfőtől költözhetnek be az első lakók a gyöngyöshermáni városrészben épült Holnap Háza lakóotthonba. Az autista fiatalok már hetek óta barátkoznak leendő otthonukkal.

Tersztyánszky Krisztina

Pénteken már nagy volt a sürgés-forgás a decemberben átadott, tíz férőhelyes lakóotthonban. A dolgozók és a családtagok az utolsó simításokat végezték a helyiségeken, hogy mire az első lakók beköltöznek, otthonos környezet fogadja őket. Függönyöket aggattak fel, beüzemelték a konyhát, az éléskamrát. 



Az utolsó simításokat végzik a Holnap Háza lakóotthonban
Fotó: Kiss Teodóra

A közös terekbe az Esőemberke Alapítvány által vásárolt bútor, tévé, hifitorony, számítógép került, az egyes lakrészek berendezését azonban a leendő lakókra bízták. Hazulról hozott, vagy a szülőkkel közösen kiválasztott bútorok, emléktárgyak, családi fotók, kézimunkák, az egyéni szabadidős tevékenység kellékei tették barátságossá és egyedivé a szobákat.

A tíz férőhelyből hét már elkelt, a további három iránt is érdeklődnek. A fiatalok folyamatosan népesítik  be a Holnap házát. Néhányan a héten beköltöznek, míg mások fokozatos szoktatással, a napi tartózkodást óránként növelve, a szülők biztonságot adó jelenlétében ismerkednek új környezetükkel. 


Olvassa el december 13-i cikkünket is! 

Esőemberke Holnap Háza a város szélén
Szombathely - Az autizmus speciális sérülés, amely az egész személyiséget áthatja. Az érintett családok életét súlyosan terheli. A Holnap Ház segítséget nyújt ezeknek a családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!