Bogdanovic góljával nyert Varazsdon a Haladás

Előkészületi labdarúgó-mérkőzésen több mint biztató játékot nyújtva Igor Bogdanovic góljával 1:0-ra győzött a Haladás a horvát Varazd otthonában.

MTI/AP

NK Varteks Varazdin-Szombathelyi Haladás 0:1 (0:0). - Varasd, 100 néző, műfüves pálya, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Rózsa - Schimmer (Csontos, 86.), Guzmics, Lengyel, Tóth P. (Devecseri, 86.)  - Rajos, Molnár, Halmosi (Iszlai, 64.) - Nagy G. (Lattenstein, 62.), Bogdanovic (Oross, 84.), Sipos (Irhás, 76.). Edző: Róth Antal.

A Varteks a 16 csapatot felvonultató horvát élvonalban a 11. helyen áll - tehát egy komoly ellenfél várt a vasiakra. Ennek megfelelően hajtós, kemény, de sportszerű mérkőzést játszottak a felek. A Haladás meglepően jól futballozott, a zöld-fehérek stabilan védekezett, agresszív labdaszerzésekből, gyors, szemre is tetszetős támadásokat indítottak, igaz, a befejezéseknél azért csúszott hiba a játékba.

A mérkőzés sorsát eldöntő egyetlen gól az 51. percben született. Ekkor Molnár indított a bal szélen robogó Sipost, aki visszapasszolt a második hullámban érkező Halmosi elé, ő a középen érkező Bogdanovicsot hozta játékba, a támadó pedig 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0:1) - látványos, villámgyors akcióval nyerte meg teljesen megérdemelten a meccset a Haladás.
- Végig stabilan játszottunk. Olyannyira, hogy néha már az eredményesség rovására ment - fogalmazott Róth Antal a lefújást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!