Bombariadó a hipermarketben, kábellopás Hatmajornál (frissítve)

<b>Szombathely</b> Nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök a Zanati úton lévő Tescóhoz. Órákon át szünetelt a vásárlás bombariadó miatt. A Szombathely-Nagykanizsa vasútvonalon pedig ismeretlenek körülbelül negyven méter kábelt loptak el délután.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A hangosbemondón keresztül, technikai okokra, hibára, zárásra hivatkozva kiürítették reggel  a Zanati úton lévő Tescót. Lezárták a parkolóját is, mert a rendőrségre bombával fenyegető telefonhívás érkezett. 

Az eset emberek százait érintette, valamint sok rendőrt  (a tűzoltók is ott voltak a helyszínt biztosítani), a hipermarketet pedig valószínűleg nagy anyagi veszteség érte, hiszen hosszú órákon át szünetelt a vásárlás. A rendőrség délután fél négykor fejezte be a vizsgálódást: bomba nem volt.  Ahogy pánik sem, az emberek meglepően együttműködőek voltak a rendfenntartókkal...

A Szombathely-Nagykanizsa vasútvonalon délután ismeretlenek körülbelül negyven méter kábelt loptak Hatmajor vasútállomásnál.  A biztosító-beredezések ezért a Körtés, Bogáti és Rumi átjárókban nem működnek.  Itt rendőrök segítik a biztonságos átkelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!