Budapest-Bamako: homokvihar, fegyveres erők és pihenőnap

<b>VN</b> - Lassan véget ér a Budapest-Bamako rali, a versenyzők homokviharban éjszakáznak, fegyveres megmozdulások miatt kénytelenek a kijelölt útvonaltól eltérni.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hétfőn Mauritániában haladt már a mezőny, miután túljutottak a kijelölt szakaszokon este az autókban kellett aludni a versenyzőknek, mert óriási homokvihar tombolt éjszaka a térségben. A jelenlegi helyezésről nem lehet egyértelmű infókat adni, egyesek módosítják, avagy rongálják egy-egy feladat helyszínét. A szervezők ezért azt kérték, hogy mindegyik versenyző fényképezze le magát a feladat helyszínén, az a biztos.

A keddi szakaszt biztonsági okokból módosították a szervezők, a helyiek fegyveres megmozdulásait el kellett kerülniük. Így aszfalton tették meg az út nagy részét.
Szerdán hosszú, de egyben nagyon szép és érdekes szakaszon haladhattak a versenyzők Kiffáig, Szahara, szavanna, sziklás fennsík tarkította az útvonalat. A jobban felkészített terepjárók a kijelölt versenyszakaszon mehettek, ami egy korábbi Dakaros útvonal része volt, 12-16 órás a menetidő és kemény a terep. A szakaszt végül törölték, a mezőny nagy része még az előző napit sem fejezte be. Így lett egy pihenőnap, a versenyzők kicsit kifújhatták magukat.



Valahol Európában Afrikában
- Fotó: Savaria Motorsport Team

A vasi csapatról vasárnap óta nem kaptunk hírt, sok helyen problémás az internetezés, már ha van rá idő vagy energia. Így az itthoniak háza táján érdeklődtünk…
Maros Kiss Adriennek, a Szombathelyi Televízió hírolvasójának a férje is a Landrover Discoveryben ül. Adrienn és a három gyerkőc nagyon várja már apát haza. "Még sohasem voltam ilyen hosszú ideig távol Robitól. Még szerencse, hogy telefonon majdnem minden nap tudunk beszélni, sms-t is gyakran ír, eddig nem volt térerőprobléma. Megnyugtató, hogy folyamatosan kapok hírt arról, hogy jól vannak. A másik két versenyző itthonmaradt családtagjaival is tartom a kapcsolatot" - meséli Adrienn.

Nem sokára célba ér a mezőny az afrikai városban, ahol pár nap pihenő után újra hosszú útra kélnek a versenyzők, hazajönnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!