Csökkent a betegszám a körmendi kórházban

Elkészült az első féléves beszámoló a körmendi Batthyány kórház munkájáról. A betegszám és a dolgozói létszám is csökkent az első félévben, viszont megemelkedtek a fizetések.

Bajdó Bettina

Az önkormányzat február 1-vel vette át a kórház működtetését. Az eltelt közel fél év munkájáról a szakmai beszámolót dr. Bárány Győző ügyvezető igazgató nyújtotta be az önkormányzatnak. Ebből kiderült, hogy a január az új nonprofit kft. szervezésével, az engedélyek beszerzésével telt. Az átvétel azonban majdnem sikertelenségbe torkollott. A vezetők szerint a bizonytalanság, a média ferdítései a kórházi dolgozók biztonságát és a betegek bizalmát is megrendítették.

Ezek a tények meglátszottak a betegforgalmon, a hiányzó orvosok létszámának pótlásában, s a dolgozók munkamoráljában is. A nem teljesített ígéretek kedvét szegték az amúgy is elégtelenül fizetett kórházi dolgozóknak. Az új vezetőknek rendezniük kellett a kötelező minimumfeltételeket, februárban a 73 ezer 500 forintos minimálbért 16 dolgozónál 89 ezer 500 forintra emelték, 48 dolgozó kétezer forinttal kap azóta is többet.

A beszámolóból kiderül, az előző év februárjához viszonyítva csökkent a létszám. A személyi kérdések kapcsán kiemelték, hogy a törvény előírta a szülészeti és gyermekosztályon egy gyermekorvos foglalkoztatását, ennek eleget is tettek. Ugyancsak sikerült megoldani a belgyógyászati osztály szakmai megerősítését, oly módon, hogy teljes munkaidőben kardiológiai szakvizsgával rendelkező belgyógyász orvost, illetve az osztály vezetésével megbízott gasztroenterológus orvost is sikerült szerződtetni. Így megoldott a kardiológiai, valamint az endoszkópos szakrendelés is. További problémát jelent a gazdasági részleg működésének a megszervezése. Az előző gazdasági igazgató felmondással távozott az intézményből, állását be is töltötték.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!