Döntetlen az esőben: Szombathelyi Haladás - PMFC-Matias 1:1

A labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában a Szombathelyi Haladás a szakadó esőben lejátszott mérkőzésen 1:1-es döntetlent játszott a Péccsel.

Pum András

Szombathelyi Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Devecseri, Búrány - Nagy D. (Ugrai, a szünetben), Nagy I. G., Kulcsár K. (Szakály, 85.), Rajos, Radó - Andorka (Kenesei, 60.)

PMFC-Matias: Dibusz - Bodnár, Krejci, Causic, Demjén - Zeljkovic, Uzoma, Akassou (Nagy. O., 79.), Horváth A. - Bajzát (Fodor, 88.), Wittrédi (Stojmirovic, 60.)

Az esőtől felázott, mély talajú, sáros pályán az első negyedórában egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni. A hazai oldalon Kulcsár 22 méteres lövését védte Dibusz, a másik kapunál Horváth Adrián lőtt 18 méterről nem sokkal a léc fölé. A 16. percben Kulcsár jobb oldali szögeletét Devecseri hat méterről a jobb sarok mellé fejelte.Nagy küzdelem folyt a pályán, egyik csapat sem lazsált, ment előre becsülettel, de a nehéz talajon alaposan megküzdöttek a játékosok. A pécsiek nem álltak be bekkelni, és mivel a vasi gárdának eleve nem ez volt a szándéka, kifejezetten jó iramú játékot láthattak a szurkolók. A 31. percben óriási helyzet maradt ki, Kulcsár remek passzt adott a védők közé bemozgó Nagy Dánielnek, aki hét méterről a kivetődő Dibuszba lőtt. Jött a válasz a másik kapunál: a 40. percben Bodnár jobb oldali beadását Uzoma tíz méterről, elcsúszva centikkel lőtt a léc fölé. Az első félidő tehát kevés helyzetet, viszont annál nagyobb küzdelmet hozott.

A második félidőre elkezdett zuhogni az eső, ami az egyébként is sáros pálya talaján nagyon nem tett jót. Az 53. percben Kulcsár ragyogó labdájával Radó ugrott ki a bal oldalon, ám 10 méteres, üres kapu felé tartó lövését a visszafutó Krejci az ötösön kivágta. Talán a szakadó égi áldás, talán a hideg miatt, de a második félidőben is csipkedték magukat a csapatok. Negyedóra elteltével váltott csatárposzton Artner Tamás, a zöld-fehérek edzője, Andorka helyére a rutinos Keneseit vezényelte a pályára. A Haladás birtkokolta többet a labdát, de a tizenhatos elé érve elfogyott a tudomány. A Pécs változatlanul bátran futballozott, ennek meg is lett az eredménye. A 74. percben ugyanis megszerezte a vezetést a Pécs. Bodnár balról, laposan belőtt szöglete valamennyi láb mellett elsuhant, a hosszún érkező Causic becsúszva, három méterről a léc alá lőtt (0-1).A 83. percben Ugrai tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belül, amikor Krejci az ötösön felvágta – tizenegyes! A büntetőt Kenesei a balra vetődő Dibusz mellett laposan a jobb sarokba lőtte (1-1). Egyik csapat sem elégedett meg az egy ponttal, a Haladás különösen nem, és benyomta saját térfelére a vendégcsapatot ám az elkeseredett rohamok nem vezettek eredményre. A 92. percben a teljesen üresen lévő, bevetődő Guzmics hibázott az ötösön.

Jó iramú, küzdelmes, változatos mérkőzésen mindkét csapat nyíltan futballozott, a Haladás többet tett a győzelemért, közelebb állt a győzelemhez..

Artner Tamás: - Nagyon jól kezdtük a meccset, az első 20-25 perc a mienk volt, aztán kissé visszaestünk. Szünet után ki-ki meccset vívtunk a pécsiekkel, a helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez.

Supka Attila: - Sajnos az első félidőben nem játszottunk olyan bátran, mint a másodikban, ha a meccs végén jobban koncentrálunk, megnyerhettük volna a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!