Drift: amit a feleségek is nagyon élveznek (képgalériával)

<b>Vép</b> - Drift, vagyis csúszás. A látványos autós sport művelői szerint igazi adrenalinbomba, és nem mellékesen a vezetéstechnikát is pallérozza. Megnéztük, kipróbáltuk, túléltük.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Kerékcsikorgás, füstölgő kerekek, akciófilmekben látott autósüldözésekre hasonlító mutatványok: ez fogadta a vépi kamionparkolóba kilátogató érdeklődőket tegnap. 



Első alkalomml rendeztek bajnokságot Fotók: Szendi Péter

Ide kattintson a galériához!

A szombathelyi Drift Team tagjai elhatározták, hogy ezentúl minden harmadik héten megrendezik a driftbajnokságot a parkolóban. A kizárólag hátsókerék meghajtású autókkal - és persze kizárólag forgalomtól elzárt területen - űzhető sport szombathelyi szerelmeseit Tóth Bálint gyűjtötte csapatba, a szombati első bajnokság is az ő ötlete volt. 



Játszva törték a jeget

A kamionparkoló egy részét még jég borította, néhány ide-oda csúszkáló driftes azonban játszva feltörte a jeget. A versenyzőknek a bójákkal nehezített pályán kellett végigcsúszniuk, a pontozók a kanyarba érkezés sebességét, a kanyar ívéhez képest bezárt szöget figyelték, a füstölgő gumiknak köszönhető szagos-látványért bónuszpont járt. 



Nem csak férfiak sportja

Azt gondolnánk, hogy a drift kizárólag a férfiak sportja, pedig ez nem fedi teljeséggel az igazságot. Mert bár a kormánynál valóban ritkán látni nőt, a fiúk elmondása szerint barátnőik és feleségeik kifejezetten élvezik a csúszást. A szombathelyi driftesek állítják, hogy vezetéstechnikájukat is csiszolja ez a sport, hiszen ha valakik, akkor ők igazán tudják, mi a teendő, ha véletlenül megcsúszik az autó.



Munkatársunk is túlélte a driftelést

Az igazi újságíró megtapasztalja a dolgokat, mielőtt leírja: ezzel a mondattal vettek rá a fiúk, hogy beüljek egy autóba egy kör erejéig. A tapasztalataimról rendkívül szűkszavúan tudok beszámolni. Abban a pillanatban ugyanis, amikor elindultunk, becsuktam a szememet, és kinyitottam a számat. Berekedtem, de túléltem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!