Egy félidő alatt eldőlt a nyugati rangadó: ZTE-Haladás 3:0 - Bírói műhiba a meccsen?

A labdarúgó Soproni Liga 13. fordulójában a ZTE már a kilencedik percben vezetést szerzett a Haladás ellen, és végül gólveszélyesebb játékának köszönhetően simán, 3:0-ra nyert a mezőnyben egyenrangú szombathelyi alakulat ellen.

Pum András

Zalaegerszegi TE-Szombathelyi Haladás 3:0 (2:0)
Zalaegerszeg, 7472 néző, játékvezető:
Solymosi.

ZTE:
Vlaszák - Kocsárdi, Miljatovic, Bogunovic, Máté - Kamber - Horváth A. (Schultz 78. p), Sluká, Magasföldi (Todorovic 64. p ) - Pavicevic (Rajcomar 69. p.), Rudnevs. Edző: Csank János.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Irhás (Skriba 77. p), Rajos, Molnár B., Nagy G. - Oross (Carr 43. p. Iszlai 50. p), Simon A. Edző: Róth Antal.

Zala megyébe érve egyre több kocsiból lógott ki zöld-fehér zászló, szép hosszú konvojok alakultak ki Hali-drukkerekből. Csupán Zalaegerszeg előtt találkoztunk komolyabb rendőri készültséggel, de ott is csak három egyenruhás figyelte a kocsikat.


Jó hír, hogy a Haliban Molnár Balázs mégis vállalta a játékot, így Simon Ádám maradt ki a kezdőből.
Tíz perccel a kezdés előtt meglehetősen foghíjasak a lelátók, körülbelül 3000 néző lehet a stadionban, a vendégszektorban egymás után pakolják ki a Hali-fanatikusok a zászlókat, nagyjából 300 zöld-fehér drukker vív hangpárbajt a hazaiakkal.

Közben egyre jobban telik a vendégszektor,  400 vasi drukker bízik a helyszínen a Hali-sikerben.
Közben egy eredmény az NB I-ből: MTK-Győri ETO 0:0.

Két perc van a kezdésig, megtelt a vendégszektor, azaz 600 Haladás-szurkoló jött el Zalaegerszegre.
Nem csak szurkolók, rendőrök is érkeztek Vasból, itt van például Szombathely rendőrkapitánya, Hollósi Gábor is.
A Hali-tábor számtalan görögtúzzel fokozza a hangulatot, míg a zalaiak egy óriási, Zalaegerszeg címerével diszített molinót húztak ki maguk elé.

A ZTE kék-fekete-feketében, míg a Haladás fehér-zöld-fehérben játszik majd.
A Haladás kezdte a játékot.
A hazaiak előtt egy óriási, "Szombathely lángokban" drapéria feszül...

6. perc: Guzmics számított el egy ívelést, Rudnevs lecsapott a labdára, kicselezett két szombathelyi bekket, majd 12 méterről balról lőtt, de a lövésben nem volt elég erő, így Rózsa biztosan fogta a jobb sarokra tartó labdát.

9. PERC: GÓL - 1:0. Egy előreívelt labdát Pavicsevics emelt a bal oldalonj kiépő Rudnevs elé, aki 14 méterről, balról a hosszú, jobb sarokba lőtt.

10. perc: Oross 15 méteres, középről leadott lövését Vlaszák éppen a bal oldalon felbukkanó Nagy Gábor elé ütötte, aki teljesen tiszta helyzetől, tíz méterről, balról a léc fölé bombázta. A lövés után - nem tudni miért - de a zalai játékosok egy emberként rontottak rá a jobb oldalon ácsorgó Irhásnak, az egyre nagyobb tumultusnak végül Solymosi vetett véget.

15. perc: Tóth Péter jobb oldali szögletét a rövid saroknál berobbanó Rajos hat méterről alig fejelte a bal sarok mellé.

Megérkezett a pontos nézőszám: 7472 néző gyűlt össze a rangadóra.

A gól nem roppantotta meg a Haladást, sőt, a vasiak egyelőre többet birtokolják a labdát, a zalaiak kontrákkal próbálkoznak.

21. perc: Kamber döntött úgy, hogy szólózik egy jót, de 20 méteres sprintje végén passz helyett szerencsére lőtt, a labda méterekkel gurult el a jobb sarok mellett.

25. perc: GÓL - 2:0. Horváth András ívelt a bal oldalon felbukkanó Pavicevichez, aki kényelmesen levette a labdát,  középre ívelését az érkező Rudnevs öt méterről Rózsa kezei között, a léc alá fejelte.

Carr-t és Iszlait közben elküldte melegíteni Róth Antal.

A második találattól sem zuhant össze a Hali, ez a jó hír. A rossz az, hogy a Zete kontrái veszélyesebbek mint a mieink akciói.

43. perc: csere a Haladásban, a sérült Oross helyére Carr érkezett.

Egy perc a ráadás.
Vége az első félidőnek, a Haladás mezőnyben egyenrangú ellenfele a ZTE-nek, a tizenhatosig eljutnak Rajosék, ám ott vagy elpasszolják, vagy ellövik a labdát - a kapu mellé.

A szünetben egy kisebb tűzijátékot produkáltak a hazaiak, a lezárt lelátóról szállnak az ég felé a rakéták.

Megkezdődött a másoik félidő, egyik csapat sem cserélt.

46. perc: Magasföldi ívelt be jobbról, a hosszú oldalon álló Rudnevs hat méterről fejelt kapura, Rózsa bravúrral védte a bal sarokbe igyekvő labdát.

50. perc: Szegény embert az ág is húzza, a csereként beállt Carr is megsérült, helyére Iszlai érkezett.

51. perc: GÓL - 3:0. Tizenegyes a ZTE javára. Magasföldi bal oldalról beívelt szabadrúgását Rudnevs fejjel megcsúsztatta, Tóth Péter pedig  a tizenegyespontnál kézzel beleért a labdába. Solymosi sárgát adott Tóthnak és büntetőt ítélt a ZTE javára. A tizenegyest Pavicevic a jobbra vetődő Rózsa mellett, középre a léc alá bombázta.

Unalmukban közben füstbombákat gyújtottak a vasi drukkerek,és egy görögtűz is berepült Rózsa kapuja mögé.

63.perc: Nagy Gábor kapott sárgát, mert - Solymosi szerint - megrúgta Kocsárdit. A Haladás játékosok a fejüket fogják az ítélet láttán.

64. perc: csere a ZTE-ben, Magasföldit Todorovic váltotta.

65. perc: Schimmer remek labdával ugratta ki a bal oldalon Simon Attilát, aki pár lépés után nyolc méterről tiszta helyzetben tüzelt, de a labda a felső kapufáról vágódott a kapu fölé.

68. perc: Máté balról ívelt a kapu elé, a jobb oldalon berobbanó Rudnevs éppen lemaradt a ziccerről.

69. perc: cserél Csank János, Pavicevic le, Rajcomar be.

74. perc: Rajos passzolt a jobb oldalon egyedük kilépő Simonhoz, akit a tizenhatoson belül a becsúszó Bogunovic elkaszált. A nyilvánvaló büntető helyett Solymosi továbbot intett, Simon óriási karmozdulatokkal fejezi ki nemtetszését.

77. perc: csere a Haladásban, Irhás helyére Skriba érkezett.

78. perc: csere a ZTE-nél is, Horváth Andrást Schultz váltotta.

Az utóbbi perceket alaposan megnyomta a ZTE, a Haladás beszorult.

84. perc: Tóth Péter passzolt Simonnak, aki balról, kapásból, 16 méterről Vlaszák kezébe lőtt.

90. perc: Slúka kapott sárgát, mert nekirontott Molnárnak.

Három perc a ráadás.

Vége a nyugati rangadónak, a Haladás ugyan mezőnyben nagyrészt egyenrangú ellenfele volt a ZTE-nek, de a hazaiak kapu előtt sokkal veszélyesebbek és határozottabbak voltak.


A sajtópáholyban nagy vita kerekedett, hogy a 90. percben Slúkán kívül ki kapott még sárga kártyát. A lefújás után kiderült, a 90. percben nem csak Sluká, hanem Nagy Gábor is sárgát kapott, ám Solymosi játékvezető elfelejtette kiállítani a korábban már besárgult labdarúgót.  Az egyik asszisztens az ominózus esetet követően ugyan jelezte a hibát kollégájának, aki ki is kocogott hozzá, ám mutatta, tudja, mi a helyzet. Nos, mégsem tudta, hiszen a meccs után írta csak be a sárgát Nagynak, akit így utólag a kiállítás sorsára jutott. Solymosi azzal védekezett, hogy az első félidőben ő nem Nagynak, hanem Molnárnak adott sárgát.


Csank János: - Bejött az, amit viccesen szoktam mondani a fiúknak, azaz, hogy apró gólokkal gyorsan zavarjuk meg az ellenfelet. Nem volt könnyű meccs, a találkozó elején sikerült vezetést szereznünk, ezt követően taktikusan futballoztak a fiúk. Egy jól felkészített, jó erőkből álló Haladást vertünk meg, biztos vagyok bent, hogy hamarosan elindulnak felfelé a szombathelyiek. Tisztában voltunk vele, mekkora a rivalizálás a két város között, ezért ma az eredményesség volt az elsődleges szempont.

Róth Antal: - Először is gratulálok a ZTE-nek. Hamar borult a forgatókönyvünk, mert a zalaiak gyorsan előnyhöz jutottak, idegesek lettek a játékosaink semmi sem sikerült, ezért át is kellett szerveznem a csapatot.  Szünet után már sikerült felnőnünk a rangadóhoz, de a rutinos, vérprofi játszó ZTE kihasználta hibáinkat.

További eredmények:

MTK Budapest-Győri ETO FC 0-0
Nyíregyháza Spartacus-Budapest Honvéd 0-1
Kaposvári Rákóczi - Kecskeméti TE-ERECO 2-1
Paksi FC-Lombard FC Pápa 2-2
Ferencváros-Diósgyőri VTK 1-3 - félbeszakadt
DVSC-TEVA - Újpest FC 1-2
vasárnap:
Vasas-Videoton FC 17:30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!