Egy igazi jampi nem Suzukival jár - A Rockabilly-Skoda (videóval, fotókkal)

Szombathely - Időnként látható a városban egy öreg Skoda Octavia, oldalán lángnyelvekkel, leopárdmintás kárpittal, plüss dobókockákkal visszapillantóján és egy igazi jampival a volán mögött. Megnéztük közelebbről az autót, hogy miképp lesz amerikai egy cseh Magyarországon.

Garai Antal 'Atom'




Horváth Roland két éve jutott az 1962-es Octaviahoz - Fotók és videó: Garai Antal 'Atom'

Horváth Roland, az autó tulajdonosa kertészként dolgozik, s egy sárvári kert rendezésekor figyelt fel a családi ház melletti melléképületben álló Skodára.
- 16 éves korom óta ilyen autót szerettem volna, persze rögtön érdeklődni kezdtem az idősebb hölgynél, hogy miképp kaphatnám meg négykerekűt. Több mint tíz évig állt a pajtában, előtte sem használták már igazán, ennek ellenére egy ideig nem volt eladó. A kerti munkák végeztével azt mondtam a hölgynek, hogy én gyémántban kérem a fizetésem, és rámutattam az autóra. Hosszabb győzködés után végül azt mondta, hogy ha ki tudjuk hozni a „sufniból”, akkor vihetjük. Ez azért volt bonyolult mutatvány, mert a melléképület lényegében az autó köré épült. Az ajtón épphogy kifért az autó, pár centi volt mindkét oldalon szabadon. Először elpakoltuk a farakásokat, majd kivágtunk még két kőrisfát is, hogy az autó kiférjen – meséli autója történetét Roland, aki hétköznapokon is jampi, mind a ruházatát s mind a frizuráját, illetve barkóját tekintve.

Nézze meg videónkat a Skoda Octavia-ról és tulajdonosáról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!