Elárasztotta a víz Rábagyarmatot a felhőszakadás után - Fotók a helyszínről

Rábagyarmat - Hétfő délután kettő óra után újabb hatalmas felhőszakadás érte el a települést és környékét, a dombokról lezúduló víz elárasztotta a falu egy részét. A községben napok óta küzdenek a belvízzel, a helybeliek több mint hatezer homokzsákot töltöttek meg, hogy megvédjék házaikat, értékeit. Drámai felvételek a hétfői védekezésről.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A délutáni felhőszakadás után víz alá került Rábagyarmat. Szombathelyről, Zalaegerszegről és Körmendről hat tűzoltóautóval érkeztek a helyszínre segíteni. 

- Tegnap este már egy családot ki kellett telepíteni a nagy esőzés után. Az elmúlt napokban 4000 homokzsákot töltöttünk meg, már ma is 2000-nél járunk. Egyfelől a belvíz okoz problémát, a település felső része ismét úszik. Ugyanakkor a Rábagyarmat-patak is kiöntött, a falu nagygyarmati részén térdig járunk a vízben. Egy ház fala teljesen megrepedt, félő, hogy összeomlik -  tudtuk meg Horváth József polgármestertől.  

Az elöljáró kiemelte, a lakosok már nagyon fáradtak, három napja csak a homokzsákokat pakolják. Újabb információink szerint a korábbi intenzív esők után csak hétfő délután 35 milliméternyi eső zúdult a falura és a környékére. A teljesen átázott dombokról lerohanó víz elárasztotta a település egyik utcáját.

Németh Violetta fotói az utcákon hömpölygő áradatról és a mentésről: 



 









Szendi Péter fényképei este készültek, amikor valamennyire javult a helyzet:









Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!