Elfújta a szél a ballonparádét

Hofkirchen - Éppenséggel a szél volt a legnagyobb ellenfél az idei hőlégballon világbajnokságon, amelyen tizennégy futamból mindössze négyet tudtak megtartani. Egy francia győzött, a végén az is kiderült, hogyan verik a magyarok a csipkét.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Hartberg közelében fekvő Hofkirchen adott otthont az idei hőlégballon világbajnokságnak, az eseményre tízezreket vártak a szervezők.  

A szeles, hűvös idő azonban némiképp keresztülhúzta számításaikat, és a vb-re is rányomta bélyegét. A szélviharban több futamot el kellett halasztni, a győztes a francia Francois Messines lett, a magyarok a középmezőnyben végeztek. Török Sándor az 51., Németh Zoltán az 55. helyen zárt.



Francia világbajnok, magyarok a középmezőnyben Fotó: Kiss Teodóra

A zárónapon, tekintettel arra, hogy két év múlva Debrecen lesz a házigazda, magyar folklórnapot tartottak.

Bemutatkoztak az Ungeresca, a Bolyga és Folktarisznya népi együttesei, volt borkóstolás, kürtőskalács ízlelés, és mesterembereink megimertették a külföldieket a csipkeverés és a kosárfonás tudományával is. 

Bővebb tudósításunk a keddi Vas Népében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!