Érettségi 2010: a matematika írásbelikkel folytatódott a vizsga (megoldásokkal)

Rendben lezajlottak a matematika írásbelik kedden a középiskolákban, a vizsgákat rendkívüli esemény nem zavarta meg.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint matematikából középszinten 90.679 tanuló, emelt szinten 2.686 diák tett írásbeli vizsgát. Matematikából középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia és német nyelven is érettségizhettek a diákok. A középszintű vizsgára 180 perc, az emelt szintűre 240 perc állt a diákok rendelkezésére.

Az idén a tavalyival megegyező módon számítják ki az érettségi írásbeli és szóbeli eredményeket. A vizsgán nyújtott teljesítményt százalékban kell meghatározni. A százalékok alapján adják az osztályzatot, valamint ebből számolják ki a felvételi pontokat.

A jeleshez középszinten 80 százalékos, emelt szinten 60 százalékos eredményt kell elérni, míg az elégségeshez mindkét szinten 20 százalékot. Ugyanakkor az elégséges minősítés eléréséhez nem elég az összesen legalább 20 százalékos eredmény, hanem minden vizsgarésznél el kell érni legalább 10 százalékot. Ez vonatkozik a matematika emelt szintű vizsgára is.

A matematika középszintű vizsga értékelésére speciális szabályok érvényesek. Csak írásbeli vizsgarész van. Ha a vizsgázó eléri a 10 százalékot, de nem éri el a 20 százalékot, szóbeli vizsgával még sikeresen teljesítheti az érettségi vizsgát.

 Az alábbi linkre kattintva az eduline.hu-n eléri a középszintű matematika érettségi megoldásait!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!