Esküvő kiállítás: a csipkecsodáktól a nászútig (fotókkal frissítve)

Immár második alkalommal szerveztek Esküvő kiállítást a Szombathelyi Képtárban. Az ötvenhat kiállító - és persze a 700 ezer forintos fődíj - vasárnap is várja a látogatókat.

Nagy Ildikó

Nem túlzás: a Szombathelyi Képtárban még annak is kedve támad a férjhezmenéshez, aki már rég túlvan a nagy napon. De félretéve a viccet: a téli szürkeséget immár második éve aranyozzák be az Arany Esőcsinálók, az Esküvő Kiállítás szervezői. A képtár remek helyszínnek bizonyult, így a tavalyi kiállítók kilencven százaléka az idén is visszatért a nagy mustrára, sőt: újabbak is csatlakoztak hozzájuk, így szombaton és vasárnap ötvenhat standot csodálhattak, illetve csodálhatnak meg a kiállítás látogatói.


Mi minden kell egy szép és emlékezetes esküvőhöz? Nos, a képtár bejáratánál sorakozó limuzinok is azt sejtetik, hogy sok minden. Odabenn is széles a választék: a meghívóktól, a fotóalbumoktól, a dekorációtól az esküvői tortákig minden megtalálható a kiállításon. Az esküvő alfája és omegája persze a ruha, méghozzá a menyasszony ruhája. Merthogy minden más ahhoz igazodik.


Tóth Judit, a Romantika Szalon tulajdonosa a legújabb modelleket mutatja be a képtárban. Tőle tudjuk, hogy az idei menyasszonyi ruha trend is igen változatos. Továbbra is népszerű a hófehér, de a törtfehér számos árnyalatát is kedvelik a menyasszonyok. A ruhák anyagát illetően elmondható, hogy továbbra is hódít a csipke, de az egyszerűbb díszítésű, kristálytaftból készült darabok is nagyon kelendőek. Az idei trend kedvelt fazonja a félvállas megoldás, nem ritkán a fél pántot a ruháéval megegyező színű csipke-virágokból varrták. Népszerű a fátyol: ebből is van egyszerűbb, de Tóth Judit azt mondja, a csipkével és gyöngyökkel gazdagon díszített, hosszú darabokat is szívesen választják a menyasszonyok. Ami pedig az árakat illeti: a kölcsönzés díja, fazontól függően 60 és 150 ezer forint között van.


Fodrászok, sminkesek is eljöttek a kiállításra, de éttermek és kastélyszállók, szépségszalonok is bemutatják kínálatukat. Sőt: egy igazi vőféllyel is találkoztunk a standok között.

Az Esküvő kiállításra vasárnap  is érdemes lesz ellátogatni: délután haj- és ruhabemutatókkal, mixer show-val szórakoztatják a látogatókat. A nap fénypontja a 18 órakor kezdődő sorsolás lesz: a szervezők honlapján előzetesen regisztrált jegyespárok egyike ugyanis megnyeri az esküvőjét: a kiállítók által felajánlott 700 ezer forintos csomag a menyasszonyi ruha kölcsönzését, a vőlegény öltönyét, limuzinszolgálatot, virág- és teremdekorációt, sminket, műtermi fotózást és egy menyasszonyi ékszerkollekciót tartalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!