Ez nem kacsa! Vízben lubickoló gumikacsákkal az álhírek ellen (fotóval)

Szeged- Több tucat sárga színű gumikacsát bocsátottak vízre a szegedi városháza előtti szökőkútban kedd délután helyi egyetemisták: akciójukkal arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a médiában egyre több az álhír és az érdektelen információ.

MTI

A gumikacsák között volt kisebb és nagyobb változat, és néhány motorizált példány is. A performance résztvevői - köztük egy óriás kacsajelmezbe bújt egyetemista - felsorakoztatták a gyerekjátékokat a szökőkút peremére, majd az összesereglett nézőközönség legnagyobb örömére a vízbe dobálták a szárnyasokat. 

A medence környékén állók először tanácstalanok voltak, amikor azonban megtudták, hogy hazavihetik a gumikacsákat, mindenki megpróbált kifogni egyet-egyet a sárga játékszerekből.

A szegedi reklámhét egyik kísérő rendezvényeként Nem kacsa - infó! szlogennel megszervezett akció ötletgazdája, Szép Zoltán szerint szakmai összefogásra van szükség annak érdekében, hogy az álhírek és érdektelen információk helyett a valódi értékek jelenjenek meg a médiában.  A kacsa nem az újságba és a tévébe való - hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!