Fehér Zoltán: rossz passzban vagyunk

A Haladás 31 esztendős belső védője, Fehér Zoltán múlt szombaton összeszedett combizom-sérülése után a hét második felében már szeretne bekapcsolódni a közös munkába. A nyáron igazolt labdarúgó nem érti, 1:0-ás vezetése után miért állt vissza a csapat a Paks elleni bajnoki mérkőzésen - olvasható a haladas.hu oldalon.

Pum András

A Schimmer, Guzmics, Fehér, Tóth Péter hátsó alakzat a Haladás - Paks (1:2) mérkőzés második félidejének elejére hullott végleg atomjaira, amikor Fehér Zoltán is lekérezkedett a pályáról. Guzmics Richárd és Tóth Péter sérülés miatt amúgyis a tribünről nézték a meccset, Schimmer a szünetben, Fehér pedig az 57. percben vált harcképtelenné. Így gyakorlatilag a rutinos Korolovszky Gáborra maradt egyedüli standard védő. Utóbb kiderült: a Győrből igazolt Fehér Zoltán combizomsérülést szenvedett.

- A második félidő elején összecsúsztam az egyik paksi játékossal, és komoly fájdalmat éreztem a jobb combomban - mondta Fehér Zoltán  www.haladas.hu oldalnak. - Próbáltam tovább játszani, de a sprintek alig-alig mentek - borzasztóan hasogatott a combom - és a hosszabb futásoknál sem éreztem sokkal prímábban magam, megkeményedett, fájt a rúgás helye. Érdekes, mert korábban egy szimpla rúgástól sosem sérültem így meg. Nem volt mit tenni, mert sem magammal, sem Artner Tamással, sem csapattársaimmal nem akartam kiszúrni, hogy sérülten játszok tovább, így muszáj volt cserét kérnem. Az első diagnózis szerint combizomsérülést szenvedtem, úgyhogy azóta kezelem a combom, most már valamivel jobb a helyzet, de még mindig fáj. Nem szakadt el a combizmom, úgyhogy bízok bent, hogy a hét második felében már edzhetek - pár napig ugyanis biztosan nem terhelhetem a lábam.

- Beszéljünk kicsit a meccsről. Jól kezdtünk, aztán mintha visszaálltunk volna, ez pedig később megbosszulta magát. Ön is így látta belülről?

- Pontosan. Remekül kezdtük a meccset, az előző heti, székesfehérvári vereség egyáltalán nem okozott zavart a fejekben, hiszen úgy éreztük, hogy ott sem volt probléma a játékkal, egy pontot megérdemeltünk volna. Szóval önbizalommal telve léptünk pályára, és bizony az elején eldönthettük volna a meccset. Rengeteg helyzetet kihagytunk, míg végre érkezett Kenesei gólja. Aztán valamiért tényleg visszavettünk a tempóból, de hogy miért, magam sem tudom. Artner Tamás biztosan nem kért tőlünk olyet, ellenkezőleg: arra biztatott, hogy menjünk feljebb, toljuk feljebb a védekezésünket. Átadtuk a kezdeményezést ellenfelünknek, a szünet előtt jött is a paksiak egyenlítő gólja.


- A Sport TV Harmadik félidő című műsora szerint Korolovszky lábán pattant a kapuba a labda.

- Nem-nem, felteszem a kezem, én voltam a hunyó. Láttam, hogy lőni fog Lázok Jani, megpróbáltam blokkolni, de a labda a lábamról vágódott Rózsa Dani felett a hálóba. A második játékrészben is mentünk előre, de a sok sérülés miatt már nagyon felforgatott csapat volt a pályán. És akkor kaptuk a másik peches gólt, na az nagyon megfogta a fiúkat. Immáron nélkülem próbálkoztak becsülettel ezután is, de nem sikerült. Azért is fájó a vereség, mert egyrészt itthon illett volna megverni a Paksot, másrészt ez bent is volt a mérkőzésben. Mi hoztuk fel a paksiakat, ha az elején 2:0-ra vezetünk, megvan a meccs.

- Nem hiszem, hogy így lenne. A játékkal szerintem nincs baj, de el kell ismerni, az eredmények nem jönnek. Egyszerűen rossz passzban vagyunk.


- Jól jön ilyenkor a válogatott meccsek miatti két hetes szünet?

- Esetünkben igen, hiszen talán felépülnek a sérültek, közben játszunk egy Ligakupa-meccset is, ahol azok is szerephez juthatnak, akik eddig kevesebbet voltak pályán. Lesz időnk rendezni a sorokat, és hiszem, hogy a Ferencváros ellen minden visszatér a helyes kerékvágásba, és három ponttal gazdagodunk az Albert-stadionban.Két vesztes meccs után ugyanis már nem maradhatunk pont, pontok nélkül.

A Haladás - Paks (1:2) bajnoki-mérkőzés összefoglalóját itt megnézhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!